uspješna sezona

ŽELJKO KAVRAN MRK Čakovec je na pragu najvišeg ranga natjecanja, Premier lige

Nakon dužeg vremena Čakovec i Međimurje će uz ženskog imati i muškog predstavnika u najvišem rangu rukometnog natjecanja

Pet kola pred kraj prvenstva Prve lige sjever rukometaši Čakovca s devet bodova prednosti vode na prvenstvenoj tablici i na pragu su Premier lige. Naslov prvaka mogu potvrditi već na prvoj utakmici nastavka prvenstva 6. travnja s Rudarom II Rude.

U kratkoj prvenstvenoj pauzi pred nastavak prvenstva porazgovarali smo s predsjednikom kluba Željkom Kavranom koji se nakon 12 godina vraća u rukomet. Bio je u tri mandata čelni čovjek hrvatskog rukometa, predsjednik HRS-a u mandatu kada je Savez proglašen najboljim u svijetu, bio je dugogodišnji uspješni predsjednik čakovečkog prvoligaša PIPO IPC-a, nekad viceprvaka Hrvatske, predsjednik Rukometnog saveza Međimurja, član Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora.

Kratko smo porazgovarali, pitali ga o razlozima povratka u rukomet, o radu, rezultatima i planovima kluba na čijem je čelu, također u trenutnom stanju hrvatskog rukometa. Njegovi realni odgovori sigurno će zanimati ne samo rukometnu nego i širu sportsku javnost.

-Izdržao sam dvanaestak godina bez rukometa, previše međutim volim taj sport, nisam mogao izdržati i eto me natrag. Vratio sam se u dobro organizirani klub, s mladom ambicioznom upravom u godini kada je klub obilježio 10-tu godišnjicu djelovanja. U godini kada su se realno zacrtani programi i planovi počeli ostvarivati i eto nas sada na pragu najvišeg ranga natjecanja, Premier ligi. S ponosom mogu reći da imamo u momčadi 18 domaćih igrača plus vratara reprezentacije Kube kojima je cilj u prvoj godini nastupa Premier lige osigurati opstanak, a iza toga siguran sam možemo i više.

Također se moramo još bolje organizacijski i financijski “postrojiti“ jer se suočavamo s dosta problema, ovaj puta posebno spominjem onim financijske prirode. Nema dovoljno podrške od strane odgovornih u Gradu i Županiji, nemamo dobre uvjete za treninge, posebno mladih kojima želimo posvetiti još više pažnje i brige. Ako to riješimo uz veću brigu i pomoć odgovornih, sponzora i ljubitelja sporta i rukometa, tu posebno spominjem naše vjerne gledatelje koji su nam „osmi igrač“, onda ćemo biti pravi stabilni prvoligaški klub. Za sve ljubitelje sporta i rukometa planiramo organizirati posebnu proslavu nakon utakmice pretposljednjeg prvenstvenog kola s Vidovcem u Čakovcu kada ćemo nadam se primiti i pobjednički pehar.

Što se tiče hrvatskog rukometa, posljednji dobar rezultat i plasman na Olimpijske igre najavljuje „bolje dane“. Neophodno je međutim promijeniti sustav natjecanja, konkretno „povratak“ Zagreba i Nexea u naš hrvatski rukomet i Premier ligu tako da svi vide na okupu naše najbolje klubove. Također ponovo i hitno organizirati uvođenje kadetske-stožerne rukometne lige, te raditi da se stručno osposobe što više trenera i sudaca. ovo posljednje vrijedi i za naše međimursko područje, završio je Kavran. Ima toga još, s popularnim za prijatelje „Tozom“ dalo bi se o rukometu razgovarati cijeli dan i noć, možda i više od toga.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije