OČEVI I SINOVI TRATNJAK I GODINA

USTA BELICA Stolni tenis je sport u kojem može uživati cijela obitelj!

Nedavno su postali 'bogatiji' za čak dva pojedinačna prvaka Međimurja, kao i u parovima

Još 2011. na Belici je počela djelovati Udruga stolnotenisača amatera – skraćeno USTA. Tijekom gotovo 13 godina postojanja održali su mnogobrojne treninge, sudjelovali na turnirima i organizirali ih, ali i družili se, bilo međusobno ili na općinskim manifestacijama.

Nedavno su postali ‘bogatiji’ za čak dva pojedinačna prvaka Međimurja, kao i u parovima. Tako je seniorski prvak naše županije Filip Godina, koji je prvo mjesto u parovima podijelio s Filipom Panićem, dok je titulu veteranskog prvaka (60-69 godina) ponio Slavko Tratnjak.

Zanimljivo je što u Udruzi osim Godine igraju i njegov otac Dragutin te brat Jurica, dok je uza Slavka član i njegov sin Denis.

Rad s mladima

– Članovi smo uglavnom od osnutka, dakle od 2011. godine, no igrati smo većinom počeli u osnovnoj školi ili još i prije, kaže Slavko Tratnjak. Uza smijeh dodaje da je prvi ‘stol’ za stolni tenis koji je koristio bio onaj za – kolinje!

– Naravno da smo puno igrali i ‘obiteljski’ – svoje klince htio sam zainteresirati za sport, kasnije sam uvidio da imaju smisla i eto, godinama kasnije još uvijek zajedno igramo, ne skrivajući ponos ističe Dragutin Godina.

A kakvi su u međusobnim okršajima očevi i sinovi u raznim kombinacijama?

– Ovisi, kako kada!, odgovaraju uglas. Početkom godine, dan prije beličkoga proštenja za Tri kralja, održan je, primjerice, tradicionalni klupski turnir, na kojem je u pojedinačnoj konkurenciji Denis Tratnjak osvojio prvo mjesto, dok je njegov otac Slavko bio drugi. Na istom turniru u konkurenciji slučajnih parova Jurica Godina s partnerom Draganom Horvatom bio je prvi, a Slavko i partner Goran Habijan treći.

– U Udruzi imamo i trećeplasiranog na Prvenstvu Međimurja u kategoriji 70+: to je Toni Dodlek. Osim toga, želimo raditi i s mladima pa tako svakog ponedjeljka i srijede od 16 do 17 sati pod vodstvom profesionalnog trenera organiziramo školu stolnog tenisa za školarce. Treninzi se održavaju u dvorani društvenog doma na Belici, ističe Denis Tratnjak i dodaje da se svi zainteresirani, dakako, još uvijek mogu pridružiti.

USTA trenutačno broje 30-ak aktivnih članova. U županijskim ligama nastupaju s trima ekipama.

– Radi se o prvoj, trećoj i petoj ligi. Dobro došli su novi članovi svih uzrasta i interesa!, poručuju belički ljubitelji stolnog tenisa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije