KUGLANJE

KUGLAČKA SUPER LIGA Svijet kuglanja je donio zanimljive rezultate i natjecanja

Niti 14. kolo HEP hrvatske kuglačke super lige nije donijelo nikakvu promjenu što se tiče kuglača čakovečkog Željezničara. Gostovali su u Otočcu kod Velebita i poraženi su 1:7

U ovoj utakmici željezničari su donekle pružali otpor u prvom bloku koji su izgubili 1:2, uz samo 33 čunja manjka. Pri tome su dvojica kuglača postigli zapažene rezultate, ali je samo jedan uspio osvojiti poen. Denis Košak je sa srušenih 611 čunjeva, pokazalo se na kraju, osvojio počasni poen.

Zoran Jagić, koji je također odigrao vrlo dobro, nije mogao do poena niti sa 603 srušena čunja, što govori o tome koliko su domaćini bili dobri. U drugom bloku domaćini su bili još bolji nego u prvom, a kuglači Željezničara slabiji pa je na kraju razlika čunjeva podignuta na 207, uz 1:7 u poenima. U tom drugom bloku kod Željezničara rezultatom blizu rangu natjecanja bio je samo Predrag Turk sa 581 čunjem.
U nešto dobroga ne može se vjerovati niti u slijedećem kolu kada u goste dolazi splitski Mertojak.

2. HRVATSKA KUGLAČKA LIGA

Dva kola prije završetka 2. hrvatske kuglačke lige kuglači druge momčadi Željezničara odlično su se pozicionirali na tablici i sve su bliže osvajanju naslova viceprvaka lige u svojoj prvoj sezoni u ovom višem rangu natjecanja. Tome je itekako doprinijela utakmica ove nedjelje kada su ugostili imenjaka iz Varaždina i visoko ga pobijedili 6:2 i za 183 čunja.

Ne samo da su ga pobijedili nego su srušili sjajni momčadski rezultat od 3.464 čunja, samo 4 čunja manje od nominalno prve momčadi koja se natječe u najvišem državnom rangu.
Već početak je nagovještavao ovakav razvoj utakmice jer su u prvom bloku upravo nevjerojatno odigrali Luka Hojski (594), a posebno Goran Vrček koji je srušio čak 638 čunjeva.

Tako su domaćini u startu poveli 2:0 i čak 175 čunjeva. Time su u startu već osigurali dobar rezultat, a gostima uzeli gotovo svaku nadu. U drugom bloku bilo je nešto ujednačenije, a onda je u posljednjem bloku „osigurač“ Luka Štrukelj (591) još malo povećao razliku u čunjevima i donio četvrti pojedinačni poen.
U pretposljednjem kolu Željezničar 2 gostuje kod Lepoglave koja igra promjenljivo pa bi se možda i tu moglo do nova dva boda.

3. HRVATSKA KUGLAČKA LIGA

Drugo kolo doigravanja u 3. hrvatskoj kuglačkoj ligi donijelo je prvi ovosezonski poraz čakovečkog Zanatlije i to kao domaćina križevačke Elektre. Gosti su bili bolji 5:3, za 3 čunja.

Odmah treba reći da je to bila odlična utakmica u kojoj je Zanatlija srušio ukupno 3.300 čunjeva, a za ova 3 čunja minusa „najzaslužniji“ je gostujući kuglač Dejan Kirin koji je srušio sjajnih 632 čunja. Inače utakmica je cijelim tijekom bila izjednačena u poenima, s time da su zanatlije imale prednost u čunjevima.

Tako je u prvom bloku vrlo dobro odigrao i osvojio poen Bojan Plevnjak (571), u drugom Igor Maček (585), a u trećem Jurica Petković (575). I sve bi bilo dobro da u posljednjem bloku već spomenuti gostujući kuglač za ravnih 100 čunjeva nije porazio svojeg protivnika, što je bilo dovoljno da nadoknadi sve razlike u čunjevima prethodnika i donese pobjedu svojoj momčadi.

Ovaj poraz još ništa dramatično ne donosi Zanatliji jer i dalje ima 6 bodova prednosti u odnosu na pratitelje. U slijedećem kolu Zanatlija gostuje kod koprivničkog Željezničara, do sada najozbiljnijem protivniku, i itekako bi mu dobro došao povratak pobjedama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije