vijesti iz kuglanja

KUGLANJE Željezničar ide dalje u kupu, mladi kuglači u borbi za medalje

'Željo' u osmini finala, mladi kuglači čakovečkog Željezničara odlični u Ogulinu

HRVATSKA KUGLAČKI KUP – ŽELJEZNIČAR POBIJEDIO U GOSTIMA

Vijest koju cijelu sezonu, a to je da je Željezničar pobijedio u gostima, nismo mogli objaviti zato s posebnom radošću objavljujemo. U šesnaestini završnice hrvatskog kuglačkog kupa Željezničar je gostovao u Kutini kod momčadi Ciglenice i pobijedio s maksimalnih 8:0.

Pri tome treba napomenuti da se pobjeda i očekivala s obzirom na to da je Ciglenica momčad koja je ove sezone igrala u drugom rangu hrvatskog kuglanja. Iako je pobjeda visoka nije sve bilo tako jednostavno. Nakon prvog bloka činilo se da će biti jednostavno jer su osvojena sva tri poena i stvorena razlika od 72 čunja. To su ostvarili najbolji pojedinac susreta Denis Košak (608), Bojan Košak (578) i Luka Štrukelj (569).

No onda su u drugom bloku sva trojica kuglača Željezničara započela katastrofalno tako da su gubili poene, a i razlika čunjeva se drastično topila. Tek tada je trener ubacio kuglače koji su izvukli sve te minuse i na kraju osvojili sve poene. U tom bloku jedini je cijeli nastup izdržao Igor Ružić (564) dok je Josipa Filajdića (193 – 43 hica) izvlačio Franjo Gosarić (351-77 hitaca), a Predraga Turka (259) Zoran Jagić (300).

Ovom pobjedom Željezničar se plasirao u osminu završnice gdje ga za dva tjedna očekuje susret protiv splitskog Poštara. Kako se mora igrati na neutralnoj kuglani određena je ona u Otočcu, a za prolazak dalje trebat će bar još 100 čunjeva više nego na ovoj utakmici.

PRVENSTVO HRVATSKE ZA POMLADAK – DOBRI REZULTATI

Ove nedjelje na kuglani u Ogulinu održan je prvi nastup na prvenstvu Hrvatske za najmlađe kuglače, one od 9-12 godina. Nastupila su i četvorica mladih kuglača čakovečkog Željezničara i odigrala dobro, plasirali se visoko i zadržali šanse da se u drugom nastupu, koji je za dva tjedna u Zaprešiću, i dalje bore za medalje.

Prvi kuglački nastup u životu na ovom je prvenstvu imao 9-godišnji Jakov Šardi. Obzirom na to da trenira tek nekoliko mjeseci njegov je rezultat i plasman vrlo dobar jer je s 274 srušena čunja (60 hitaca u pune) zauzeo 7. mjesto, točno na sredini tablice.

U kategoriji 10 godišnjaka nastupila su dvojica željezničara. Nakon prvog nastupa svih kuglača Vjeko Vrček je s 441 čunjem na drugom mjestu i za vodećim zaostaje 27 čunjeva dok je Roko Juričan na četvrtom mjestu i od bronce ga dijeli svega jedan čunj.

Četvrti kuglač Željezničara na ovom prvenstvu bio je Jakov Kolenko koji je nastupio u kategoriji 11-godišnjaka. Sa srušenih 440 čunjeva nalazi se na četvrtom mjestu s malim i nadoknadivim zaostatkom za vodećom trojkom.
S velikim interesom očekujemo drugi nastup za dva tjedna u Zaprešiću kada će se dijeliti medalje, a sigurni smo da će nekoliko njih doći i u Međimurje jer niti Vrček, a niti Kolenko nisu odigrali prvi nastup maksimalno kako znaju, a ipak su u vrhu. Sa samo malo korekcija u igri čekaju ih medalje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije