U subotu starta Ljetna međimurska odbojkaška liga

U subotu 5. svibnja starta Ljetna liga Međimurja, natjecanje u odbojci za seniore. Natjecanje organizira Odbojkaški savez Međimurske županije u suradnji sa pet klubova koji imaju momčadi i u dvoranskoj odbojci. Svi ti klubovi u svojim mjestima imaju lijepo uređena vanjska asfaltirana igrališta sa rasvjetom, te se će natjecanje održavati na otvorenom.

Kako su ligaška natjecanja svima završena prije otprilike mjesec dana, ovo je prilika da se sezona produži. Ne manje bitno je i to da se odbojka odigrava u matičnim mjestima klubova s obzirom da većina njih ligaške utakmice odigrava u dvoranama van svojih naselja. Ukupno će se natjecati sedam momčadi. Važno je napomenuti da pripadnost klubu nije nužna da bi određeni igrač nastupio za pojedinu ekipu.

OK Međimurje Centrometal iz Črečana prijavio je dvije ekipe. Prvoj pod nazivom Centrometal Macinec glavninu će činiti zaposlenici spomenute tvrtke. Tu su Tomica i Dario Posavec, Gotal, Palinkaš, Mišo Petran…Drugu momčad pod nazivom Centrometal Čakovec činit će igrači črečanskog kluba koji žive u Čakovcu i okolici predvođeni Todorovićem, Marinom Posavcem, Vabecom, Kovačom … Ovoj ekipi pridodat će se i neki bivši igrači bivšeg čakovečkog kluba.

OK Nedelišće dat će ekipu pod nazivom Elting Nedelišće. Nju će činiti mladi igrači iz Nedelišća i Črečana, budućnost međimurske odbojke. Radi se također o jakoj ekipi za koji igra više prvoligaških igrača poput Harambašića, Puđe, Marka Davida, Vuka … OK Totovec, klub koji je nedugo ostvario pravo nastupa u prvoj državnoj ligi, napravit će dvije podjednake i jake momčadi. Posljednje dvije ekipe dat će trećeligaši Mladost iz Vularije i Plavi iz Peklenice.

Sve ovo je garancija da će liga biti kvalitetna, stoga su u savezu odlučili da se u natjecanje ne uključuju rekreativci. Sistem natjecanja sastoji se od dva dijela. U prvom dijelu momčadi igraju jednostrukim bod sustavom svaki sa svakim tako da sve ekipa igraju tri domaće i tri gostujuće utakmice.

U drugi dio natjecanja, odnosno završnicu, plasirat će se najbolje četiri momčadi. Taj turnir organizirat će se kod najbolje plasirane momčadi regularnog dijela Ljetne lige. Završnica je planirana za subotu 30. lipnja. Parovi prvog kola bit će poznati u utorak, 2. svibnja.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije