Danas u Murskom Središću finale košarkaškog kupa

Danas u Murskom Središću finale košarkaškog kupa

Košarkaši Rudar Cimpera iz Murskog Središća i Međimurja iz Čakovca danas igraju finale kupa Međimurja “Krešimir Ćosić”. Utakmica se igra u sportskoj dvorani u Murskom Središću sa početkom u 17 sati.

Međimurje je veliki favorit u ovoj utakmici, bez obzira što su dvije pripremne utakmice pred nešto manje od dva mjeseca završile tijesnim pobjedama Međimurja. Onda je ekipa Međimurja bila bez prvog centra ekipe Borisa Zaspana, Danijela Krajačića koji se vratio u Međimurje nakon više sezona provedenih na prvoligaškim terenima i Matije Novaka koji se vratio iz Čakovca. Tri su to, jako kvalitetna igrača koja će dati veliku prednost Međimurju u finalu jer sada, za razliku od pripremnih utakmica koje su igrači Međimurja većinu puta gubili imaju i toliko željenu širinu klupe.

Košarkaši Rudar Cimpera svoj su cilj u kupu ispunili, a cilj je bio – igrati finale. Ove sezone, Rudar Cimper ima dosta jaču ekipu nego prošlih sezona. Pojačao ih je Nikola Hrkač, bivši igrač Međimurja, koji je u pripremnim utakmicama bio prvi strijelac ekipe, a vratio se i Dušan Frančić nakon par sezona izbivanja, što daje toliko želejnu širinu ekipi koja je prošlih sezona kalila mlade igrače i gubila većinu utakmica u želji da se ih afirmira. Ove sezone, barem u pripremnim utakmicama, vidjelo se da se taj potez isplatio i to bi trebalo doći do izražaja u utakmicama prvenstva protiv podjednakih protivnika.

Što se samog finala tiče, tu su igrači Međimurja favoriti jer za razliku od igrača Rudar Cimpera imaju puno više utakmica finala kupa u nogama i više osvojenih kupova, nešto u dresu Međimurja, nešto u dresu Čakovca. Igrači Rudar Cimpera zadnje su finale igrali 2000. godine, baš protiv Međimurja i to su finale dobili iako je i tada Međimurje bilo favorit. Jedini igrači iz sadašnje ekipe Rudar Cimpera koji su igrali finale kupa i osvojili kup su Tkalec, Srnec, Cilar i Kraljić, a Hrkač je osvojio kup sa Međimurjem, dok je ostatku mlade ekipe ovo prvi nastup u finalu uopće.

Pobjednika ovog dvoboja u finalu sjeverozapadne regije čeka Podravac iz Virja koji je osvojio kup Koprivničko-Križevačke regije. Očekivalo se da prvi protivnik pobjedniku našeg kupa biti netko iz Zagorja, ali nitko od njihovih ekipa se nije želio prijaviti u natjecanje kupa. Očekivalo se da će to biti Vindija iz Varaždina koji za sebe tvrde da su ozbiljan klub koji ide na prvo mjesto, a onda se ne prijave u kup natjecanje. Jako neozbiljno za “ozbiljan” klub.

Treba pohvaliti i košarkaški savez Međimurske Županije, koji je ove godine smanjio kotizacije za kup natjecanje u rang onih iz C lige, što je bilo jako prihvatljivo za sve klubove, pa smo tako u kupu imali nastup svih 10 naših košarkaških momčadi, za razliku od prošlih godina kada su se prijavljivale po 4 momčadi.

Dakle, finale danas od 17 sati u sportskoj dvorani u Murskom Središću, Rudar Cimper-Međimurje!

Dođite!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije