BADMINTONAŠI nastupili u Lendavi na Srebrnoj žogici

Ovog vikenda od petka do nedjelje u dvorani Srednje dvojezične škole u Lendavi u organizaciji BKMladost Lendava održan je 13. Međunarodni badmintonski turnir Srebrna žogica 2018. za limače u-11, mlađe kadete u-13, kadete u-15 i juniore u-19. Na turniru je sudjelovalo 174 mladih igrača i igračica u svim konkurencijama iz devet zemalja, a među njima ekipa limača,mlađih kadeta, kadeta i juniora BK Međimurje pod vodstvom trenera Tomislava Grubića i Filipa Vadlje te trenerice Emilije Talan.

U konkurenciji limača u11 kod dječaka od naših nastupili su Vito Peti koji je osvojio 3.mjesto u skupini, a Vito Blažić 4. mjesto i nisu prošli dalje. Kod djevojčica nastupile su Nela Novak i Vanja Novak koje su osvojile 1. mjesta u svojim skupinama i prošle dalje izgubivši u osmini finala.



U konkurenciji mlađih kadeta u13 nastupili su Marin Lakić i Matej Martinjak i osvojili 3. mjesta u skupini, a kod djevojčica nastupile su Iva Bratuša i Lucija Kacun osvojivši 4. mjesta u skupini i nisu prošli dalje. U konkrenciji parova mlađih kadeta u13 Matej Martinjak / Marin Lakić i Vito Peti / Vito Blažić poraženi su u 1. kolu. Kod djevojčica Iva Bratuša / Lucija Kacun poražene su u 1. kolu, a sestre Vanja i Nela Novak poražene su u četvrtfinalu od Mađarica kasnijih pobjednica Kustan/Szalai 2:0.

U konkurenciji kadeta u15 naš Luka Črep nakon osvajanja uvjerljivog 1. mjesta u skupini te pobjeda u šesnaestini, osmini i četvrt finalu poražen u polufinalu od Mađara kasnijeg pobjednika Tamasa Kollara 2:0 (21:8, 21:17) i osvojio brončanu medalju. Dino Blažić osvojio je 3. mjesto u skupini, a Ivan Grubić osvojio je 1. mjesto u skupini te je poražen u 1. kolu razigravanja od Slovenca Mesariča 2:1. U konkurenciji parova kadeta u15 naš par Luka Črep / Ivan Grubić poražen je u četvrtfinalu od kasnijih finalista mađarskog para Kollar / Wang 2:0.



U konkurenciji juniora u-19 naš Borna Vadlja nakon osvajanja 1. mjesta u skupini te pobjeda u osmini, četvrt i polufinalu u finalu je pobijedio Slovenca Mihu Madtena 2:1 (21:16, 11:21, 21:18) osvojio zlatnu medalju i postao drugi Hrvat s osvojenom žogicom nakon našeg igrača Matije Hranilovića 2012.



Luka Grubić s dvije pobjede u skupini osvojio 1. mjesto te je pobjedom u osmini i četvrtfinalu je izgubio od Čeha Wolfa 2:1 (22:20, 17:21,16:21), a Filip Knežević osvojio je 3. mjesto u skupini. U konkurenciji parova Luka Grubić i Borna Vadlja poraženi su u finalu od slovenskog para Loznarič / Klemenc 2:0 ( 21:15,21:19 ) i osvojili srebrnu medalju.



U konkurenciji juniorki u19 nastupile su Karmela Vadlja osvojila je 4. mjesto i Laura Horvat osvojila 3. mjesto u skupini i nisu prošle dalje, a u konkurenciji parova poražene su u četvrtfinalu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije