BADMINTONAŠI Međimurja u seniorskoj reprezentaciji Hrvatske

Ovog vikenda od 29. ožujka do 1. travnja u dvorani 3 Doma sportova u Zagrebu održan je Međunarodni badmintonski turnir VICTOR CROATIAN INTERNATIONAL 2018 u sklopu Svjetske serije BWF International Future Series Tournament 2018 za seniore u organizaciji domaćina BK Stella iz Zagreba i Hrvatskog badmintonskog saveza. Turnir se igrao s nagradnim fondom od 500 $. Na turniru je nastupilo je 165 igračica i igrača iz 33 zemlje.

Po prvi puta za seniorsku reprezentaciju nastupila je naša najbolja seniorka Emilija Talan i naš najbolji mlađi junior Borna Vadlja, dok je naš najbolji junior Luka Grubić zabilježio svoj drugi nastup.

U konkurenciji seniora naši igrači Luka Grubić izgubio je u 1. kolu kvalifikacija od islandskog igrača Daniela Johannsssona 2:0 (21:16, 21:19), a Borna Vadlja također u 1. kolu kvalifikacija od francuskog igrača Alexisa Vanhaieckea 2:0 (21:10, 21:18) i nisu se plasirali u glavni ždrijeb turnira. Pobjednik turnira je Bugar Daniel Nikolov.

U konkurenciji seniorki naša Emilija Talan poražena je 1. kolu kvalifikacija od Francuskinje Marion Le Turdu 2:0 (21:8, 21:9) i nije se plasirala u glavni ždrijeb turnira. Pobjednica turnira je Bugarka Mariya Mitsova.

U konkurenciji mješovitih parova seniora naš par Luka Grubić / Emilija Talan ušao je u glavni ždrijeb turnira i u 1. kolu izgubili su od talijanskog para Gianmarco Bailetti / Lisa Iverson 2:0 (21:10, 21:14). Pobjednici turnira su poljski par Pavel Pietryja / Aneta Wojtkowska.

U konkurenciji parova seniora naš mladi par Luka Grubić / Borna Vadlja poražen je u 1. kolu glavnog ždrijeba od islandskog para Baldursson / Johannesson 2:0 (21:13, 21:11).Pobjednici turnira su njemački par Peter Lang / Thomas Legleitner, a u konkurenciji parova seniorki Ruskinje Ksenia Evgenova / Anastasia Semenova. Čestitke Emiliji, Borni i Luki za uspješan nastup za seniorsku reprezentaciju Hrvatske.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije