STOLNI TENIS Rinaldu Jurincu 4. Memorijal Branka Babića, Megli priznanje

Stolnoteniski klub Putjane u subotu je za oproštaj od 2017. godine organizirao pojedinačno prvenstvo kluba na kojemu je igralo dvadeset troje igrača i igračica. Bio je to ujedno i 4. Memorijal Branka Babića, svojega prerano preminuloga igrača i predsjednika, čiji je pokrovitelj bila Pivovara Međimurski lepi dečki. Prvo mjesto je uvjerljivo osvojilo Rinaldo Jurinec, ovosezonsko pojačanje seniorske ekipe u 1. Hrvatskoj ligi istok, koji svojim glavnim konkurentima u završnici nije prepustio niti jedan set.



Nakon pobjede u četvrtfinalu nad Tomislavom Koprivcem, u polufinalu je eliminirao prošlogodišnjega pobjednika Eugena Šimona, a zatim u finalu i dvostrukoga pobjednika Memorijala Borisa Preksavca pa je najmanje na godinu dana preuzeo veliki prijelazni pokal. I Preksavec je do finala došao uvjerljivim pobjedama rezultatima 3:0, najprije u četvrtfinalu nad Draženom Šoltićem, a nakon toga u polufinalu i nad Deanom Lajtmanom, ali je Jurinec u finalu za njega ovoga puta bio nesavladiva prepreka.

U borbi za treće mjesto Šimon je protiv Lajtmana gubio 2:1, ali je preokretom slavio 3:2 i izborio se za broncu. Medalje četvorici najboljih i prijelazni pokal Memorijala pobjedniku uručili su dopredsjednik kluba Tomislav Koprivec i gospođa Vesna Babić, Brankova supruga, a nazočila su i njegova djeca Petra Babić Gašparlin i Tomica Babić, koji je i igrao na turniru.

Rino Megla


Poseban dan u subotu je u dvorani u Putjanama imao i veteran Rino Megla, kojemu je uručena prigodna statua kao priznanje za pedesetogodišnje aktivno bavljenje stolnim tenisom. Megla je u tom vremenu u dresovima stolnoteniskih klubova Mihovljan, Čakovec (ČSTK) i Putjane osvojio tri seniorske i devet veteranskih pojedinačnih titula prvaka Međimurja, sedam titula seniorskih prvaka u igri muških parova, a okitio se i brojnim trofejima za osvojena druga i treća mjesta, čime se uvrstio u red najuspješnijih igrača naše županije u povijesti. Osim toga svoj je duboki trag ostavio i u hrvatskom stolnom tenisu, kao član ekipa navedenih klubova i na pojedinačnim natjecanjima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije