Memorijal Mirka Abramovića

STOLNI TENIS Marta Novak brončana u Varaždinu, Mihovljančanima srebro i bronca ekipno

Među stolnotenisačima bili su brojni mladi iz naših klubova - Hodošana, Kos-Kotoribe, MSTC Čakovca, Mihovljana, Šenkovca i Zasadbrega

Protekloga vikenda u Varaždinu je, uz nastup mladih stolnotenisača i stolnotenisačica iz Austrije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, odigrano 49. Otvoreno stolnotenisko prvenstvo Varaždina – 15. Memorijal Mirka Abramovića. Među njima brojni su bili i mladi iz naših klubova – Hodošana, Kos-Kotoribe, MSTC Čakovca, Mihovljana, Šenkovca i Zasadbrega, kojih se za turnir prijavilo 42. 

Od naših je, plasmanom u polufinale kategorije kadetkinja, najuspješnija bila članica Šenkovca Marta Novak. Ali nije ispunila očekivanja, s obzirom da je bila prva nositeljica te da zbog nastupa na turniru u Mađarskoj nisu nastupale Bruna Borovec i Sena Smailji, najbolje hrvatske kadetkinje. U polufinalu je neočekivano s 3:0 izgubila od devete igračice s rangliste HSTS-a Eme Fučkar iz Zaboka.

Među kadetkinjama je nastupala i Lana Horvat iz Kos-Kotoribe, koja sa sva tri poraza nije prošla skupinu. Od osam naših predstavnika u kategoriji kadeta plasmanom u osminu finala, gdje je izgubio od konačnoga pobjednika, Luke Zlatkova iz Dugoga Sela, najbolji je bio igrač Mihovljana Matija Strbat, koji je jedini izborio završnicu, a to nije uspjelo njegovom klupskom kolegi Luki Bodulici, Kotoripčanima Dini Soviću i Franji Hodaku, članovima MSTC Čakovca Ivanu Sokaču, Dini Škvorcu, Roku Lesingeru i Jakovu Bregoviću.

Svojim plasmanom u četvrtfinale, gdje je ispao od polufinaliste Luke Zlatkova iz Dugoga Sela, zadovoljan može biti Noa Vresk iz Mihovljana, uspješan je prolaskom u razigravanje i plasmanom u šesnaestinu finala bio i njegov klupski kolega Antonio Bodalec, a treći je u svojoj skupini bio Matija Strbat. Ana Novak iz Šenkovca i Izidora Pongrac iz Mihovljana su osvojile treća mjesta u kategoriji juniorki, a u svom debiju Izidora je upisala i jednu pobjedu.

Od osam naših najmlađih kadeta skupine su prošli Mihael Hederić iz Kos-Kotoribe i Matija Volf iz Šenkovca, ali su obojica ispala u šesnaestini finala, Matija od Benkovića iz Aquaestila iz Duge Rese, a Mihael od Austrijanca Tischbergera. Ostali, Arien Kovačić iz Mihovljana, Noa Kovačić, Ivan Levačić, Sebastijan Bakač i Kevin Hajdari iz Zasadbrega te Kotoripčanin Franko Gregurec su u svojimn skupinama osvojili treća ili četvrta mjesta pa nisu igrali završnice. 

Isto je bilo i s najmlađim kadetkinjama, igračicama Kos-Kotoribe Mijom Rajher i Reginom Dornik te Zasadbrežankom Kyarom Dunjko, od kojih su posljednje dvije dobile po jednu partiju.

Sedam naših predstavnika se natjecalo u kategoriji mlađih kadeta, Ivan Sokač, Jakov Bregović i Dino Škvorc iz MSTC Čakovca, Matteo Demario Časni i Arien Kovačić iz Mihovljana, Matija Markač iz Hodošana te Marko Knez iz Kos-Kotoribe. Osvojili su treća ili četvrta mjesta u skupinama pa se niti jedan nije plasirao u završne borbe, a Sokač, Časni, Kovačić i Škvorc dobili po jednu partiju. 

Čak trinaest igračica smo imali u kategoriji mlađih kadetkinja, a skupinu je prošla jedino Nela Kovačić iz Kos-Kotoribe, koja je nakon toga u šesnaestini finala ispala od Zore Judež iz Krke iz Novoga Mesta u Sloveniji. Treća mjesta u svojim skupinama su osvojile Franka Mesarić iz Šenkovca, Dora Perhoć iz Mihovljana i Nina Friščić iz Kos-Kotoribe, a četvrta Mihovljančanke Maja Tkalčec i Larisa Ladić, Iva Šikač, Antonela Mirić, Sofija Pandur, Hana Horvat i Katija Barić iz Hodošana, Matilda Hodak iz Kos-Kotoribe te Antonija Matoša iz Zasadbrega.

Većina njih su igračice bez iskustva, kojima je ovaj nastup dobro došao da osjete atmosferu tako velikih turnira. Igrači Mihovljana i MSTC Čakovca u petak su se natjecali i na ekipnom dijelu turnira. Odlični su bili Mihovljančani, koji su u finalu kategorije kadeta s 3:2 poraženi od slovenske Mute i juniora gdje su u polufinalu s 3:1 poraženi od kombinacije HASTK Mladost – Dugo Selo i podijelili treće mjesto. Čakovčani su u kategorijama mlađih kadeta i kadeta bili treći u svojim kvalifikacijskim skupinama. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije