VATRENI Hrvatska dočekuje Finsku na Rujevici, Marko Rog priliku čeka na klupi

Vatreni ulaze u samu završnicu borbe za mjesto na svjetskoj smotri idućeg ljeta. U pretposljednjem kolu dočekuju Finsku, u susretu koji je bio planiran u Osijeku, no zbog lošeg stanja travnjaka prebačen je na riječku Rujevicu.

Hrvatska je vodeća momčad u Skupini I, no bodovno je poravnata s Islandom, dok Turska i Ukrajina zaostaju po dva boda. Stoga izabranici Ante Čačića nemaju mnogo prostora za kalkulacije.

– Tri su boda imperativ, od ključne važnosti za naše ciljeve. Ne dvojim da će ovo okupljanje riješiti pitanje odlaska na SP – gdje nam je i mjesto. Igrači su mobilizirani, svjesni su trenutka, i najviše će se pitati nas’, jasan je bio izbornik Čačić.

S Finskom su se Hrvati susreli samo jednom, prošle godine u Tampereu, a presudio je pogodak Marija Mandžukića iz 18. minute za konačnih 1:0. Gosti u Rijeku dolaze na krilima dvije uzastopne pobjede, protiv Kosova i Islanda, a uobičajeno su ‘tvrd orah’ mnogima.

– Finska je u naletu, igra jako dobro. Fizički su čvrsti, moćni u prekidima i očekuje nas iznimno teška utakmica. Morat ćemo biti ona prava Hrvatska s početka kvalifikacijskog ciklusa. Dobro smo radili, dobro se pripremili i sada moramo to pretočiti u uspjeh na travnjaku’, poručio je kapetan Luka Modrić.

Upravo je za Modrića utakmica s Finskom posebna jer će se priključiti hrvatskom Klubu 100, u kojemu ga čekaju Srna, Pletikosa, Šimunić, Olić i Šimić.

Hrvatska će protiv Finske biti oslabljena za neigranje ozlijeđenih Ćorluke, Kovačića, N. Kalinića, Pjace, Jedvaja i Barišića, kao i Lovrena koji se pokušava oporaviti za Ukrajinu.

Paralelno s utakmicom u Rijeci igrat će se još dvoboji Turska – Island te Kosovo – Ukrajina.

Na Rujevici će suditi Poljak Daniel Stefanski sa svojim sunarodnjacima, a u zadnjem se kolu sastaju Ukrajina – Hrvatska, Island – Kosovo te Finska – Turska. Izravni plasman na Svjetsko prvenstvo osigurava samo pobjednik skupine, a osam najboljih drugoplasiranih momčadi ući će u doigravanje.

Kvalifikacije za SP, Skupina I:

1. Hrvatska 16

2. Island 16

3. Turska 14

4. Ukrajina 14

5. Finska 7

6. Kosovo 1

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije