MEĐIMURJE 2018. Svjetski sportski događaji u cvjetnjaku Hrvatske

– Kada se spomenu Toplice Sveti Martin i LifeClass Terme Sveti Martin, sportaši cijelog svijeta odmah pristanu na dolazak bilo kojeg stupnja natjecanja, rečeno je na konferenciji za novinare na igralištu golfa pokraj hotela Spa Golfer u Toplicama Sveti Martin.

Nadolazeće 2018. godine u Hrvatskoj će se održati više sportskih natjecanja svih razina koji će okupiti stotine sportaša i tisuće gledatelja te novinara, sportskih i društvenih djelatnika, a jedan značajan dio njih održati će se u sjeverozapadnom dijelu države, Međimurske županije i Općine Sveti Martin na Muri.

Međimurska županija, Općina i Turistička zajednica Sveti Martin na Muri i LifeClass Terme Sveti Martin, prepoznale su značaj ovih događanja te su zajednički pripremili projekt pod nazivom Međimurje 2018.- svjetski sportski događaji u cvjetnjaku Hrvatske.

Prvo, već u siječnju, na redu je Europsko prvenstvo u rukometu za muške, a dio natjecanja bit će u Varaždinu, gdje će se u skupini D natjecati reprezentacije Češke, Danske, Mađarske i Španjolske, a potom slijede utakmice završnog dijela natjecanja.

Nakon rukometaša dolaze stolnotenisači, koji će s manjim prekidima u Termama Sveti Martin boraviti dulje vrijeme. U lipnju će se održati 11. svjetsko prvenstvo u ribolovu na plovak za veterane i invalide, a u kolovozu Europsko Disc golf prvenstvo.

Najljepši mjesec u godini, rujan, u Hrvatskoj će okupiti sudionike Svjetskog prvenstva u trčanju na 100 kilometara, u sklopu kojeg će se održati i nekoliko drugih trkačkih disciplina. O svemu tome su u petak 8. rujna na konferenciji za novinare u Termama Sveti Martin, govorili međimurski župan Matija Posavec, direktor LifeClass Termi Sveti Martin, Branimir Blajić, Zoran Pfeifer, predsjednik SŠRDMŽ, Dinko Šimenc, u ime organizatrora Europskog prvenstva u Disc golfu, Pavao Vlahek, u ime maratonaca i Ronald Redjep u ime Hrvatskog stolnoteniskog saveza.

Svi oni kazali su kako su Terme Sveti Martin i LifeClass među športašima, njihovim savezima te navijačima i publikom prepoznati kao mjesto dobrih i zdravih užitaka te kako u ovu sredinu žele svi doći, a očekuje ih se sve skupa nekoliko tisuća.

Posebno, Posavec i Blajić, kao i načelnik Općine Sveti Martin na Muri Dražen Crnčec, kazali su kako su svi oni dobrodošli te kako će na raspolaganju imati vrhunske uvjete, prehranu, smještaj i rekreacijske sadržaje. Rečeno je i kako će od ovih događanja, koristi imati i svi obližnji lokali, vinari i ugostitelji.

Konferencija za novinare održana je u do sada na ovim prostorima nedoživljenom ambijentu, na otvorenom, na Golf igralištu za koje je rečeno kako bi uz manja ulaganja, a zbog krajolika moglo biti najljepše na svijetu. Svi govornici rekli su riječi zahvale Franji Makovcu, dosadašnjem općinskom načelnikom s kojim su dogovorili velik dio ovih događanja u ovom dijelu naše domovine, premda je konkurencija bila žestoka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije