SPORTSKE IGRE MLADIH U SPLITU Iva Hranilović i Klara Škvorc osvojile srebro

Sportske igre mladih započele su 1996. godine u Splitu, sa željom da se svim osnovcima i srednjoškolcima omogući sudjelovanje u organiziranim sportskim natjecanjima i drugim besplatnim aktivnostima tijekom ljeta.

Sportske igre mladih promiču način života čiji su temelji razumijevanje, prijateljstvo, solidarnost i fair-play.

Iva Hranilović iz Peklenice i Klara Škvorc iz Ferketinca, pod mentorstvom trenera Odbojkaškog kluba ‘Plavi’ Peklenica Jurice Novaka, u odbojci na pijesku na Sportskim igrama mladih u Prelogu osvojile su zlatnu medalju i time se plasirale na završnicu Sportskih igara mladih u Splitu koje su se održale od 4. do 8. kolovoza 2017. godine.

Na državnoj završnici u okviru 21. Sportskih igara mladih u odbojci na pijesku u kategoriji 2002. i mlađe u ženskoj kategoriji u finalu Iva i Klara okitile su se srebrnom medaljom, čime su izborile plasman na međunarodnu završnicu koja se igra od 17. do 22. kolovoza 2017. godine u Splitu.

Iva i Klara članice su Odbojkaškog kluba ‘Plavi’ Peklenica od 2016. godine, te su dokazale da se i u kratko vrijeme uz puno truda i vježbanja mogu ostvariti zadani ciljevi i želje.

Gradonačelnik Dražen Srpak u utorak 8. kolovoza 2017. godine u svom uredu održao je prijam za Ivu Hranilović i Juricu Novaka, dok Klara Škvorc nije mogla prisustvovati prijmu zbog ljetovanja sa roditeljima, te im tom prilikom zahvalio na odličnoj promociji Grada Mursko Središće, na doprinosu, trudu i zalaganju u Odbojkaškom klubu ‘Plavi’ Peklenica.

Prema riječima mentora Jurice Novaka Iva i Klara su definitivno najveće iznenađenje s obzirom na njihovu dob. Grad Mursko Središće za troškove putovanja osigurao im je 2.000,00 kuna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije