OŠ PRELOG Nogometašice četvrte na Državnom prvenstvu

U srijedu, četvrtak i petak u Poreču je održano Državno prvenstvo školskih sportskih društava na kojemu su sudjelovale i nogometašice OŠ Prelog.

– Toliko smijeha i toliko suza, toliko radosti i toliko tuge teško da tko može doživjeti u tri dana. To se dogodilo nama u Poreču, rekao je njihov voditelj Božidar Žegarac.

Dalje je ispričao: – Nakon početnog poraza od ekipe Velike Kopanice (4:6) djevojke su zaigrale kako one znaju i pobijedile Žrnovnicu 5:0. Tim rezultatom plasirale su se u polufinale gdje nas je čekala favorizirana ekipa OŠ Brezovica. U pravoj ljepotici prvenstva naše djevojke su zagospodarile terenom i ubrzo povele 2:0. Onda dolazi nesretni autogol, ali uspjevaju postići gol za 3:1. Brezovica opet smanjuje na 3:2 pa mi dižemo na 4:2.

– Zadnjih 5 minuta utakmice, snaga je na izmaku i Brezovica smanjuje 4:3 i 2 minute prije kraja 4:4. Kraj utakmice i počinje prava drama. Izvođenje udaraca sa 6 metara. Pogađalo se i promašivalo. Nakon devetog penala pada odluka. Mi promašujemo, one pogađaju. Na jednoj strani radost i oduševljenje, a na drugoj tuga, suze. Nakon 40 minuta igrali smo za treće mjesto, ali snage i motivacije više nije bilo, rekao je. Nakon toga Brezovica je lako pobijedila u finalu Rugvicu.

Dodao je da su za sve što su pokazale i kako su prezentirale OŠ Prelog i Grad Prelog djevojke zaslužile najljepše čestitke. Boje OŠ Prelog branile su Tonka Hozjak, Irinea Strahija, Sara Sermek, Dunja Mikec, Greta Blagus, Ana Varga, Lara Obadić, Izidora Pongrac, Mia Furdi, Eva Glavina.

– Zbog svega ovoga ponosan sam što sam bio voditelj ovim djevojkama, rekao je Božidar.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije