KOŠARKAŠKI KLUB KOTORIBA Spajanje klubova donijelo niz pozitivnosti, ali…

Članovi KK ‘Kotoriba’ su u subotu, 29. travnja održali redovitu izvještajnu godišnju skupštinu. Njihov predsjednik Branislav Fuš je kazao kako je u klub učlanjeno 35 članova koji vrlo dobro ispunjavaju sve sportske obveze, a aktivno se uključuju i u sve općinske manifestacije.

Ponose se tradicionalnim streeetball turnirom Bojan Zvošec koji prelazi županijske okvire. Posebno je istaknuo kako je početkom natjecanja u C-1 košarkaškoj ligi došlo do dogovora s čelništvom KK Dubravčan iz Donje Dubrave o djelomičnom spajanju dvaju klubova radi podizanje kvalitete košarke u donjem dijelu Međimurja, a time i u jednom segmentu i do postizanja boljih rezultata.

Tako su zajednički formirali kategorije mlađih kadeta, starijih kadeta, juniora i seniora. U C-1 ligi po okončanju prvenstva mješovita ekipa KK Kotoriba zauzela posljednje mjesto, a mješovita ekipa KK Dubravčan odlično 2. mjesto. Posebno je istaknuo ekipu mlađih kadeta koji su nakon osvajanja drugog mjesta u okviru Međimurja izborili plasman na regijsko natjecanje gdje su zauzeli drugo mjesto.

U planu rada za naredni period, istaknuo je unapređenje rada Škole košarke, pomaganju OŠ Jože Horvata Kotoriba na njihovim natjecanjima, a na razini seniora poboljšati kvalitetu rezultata. I dalje će se uključivati u svekolike općinske manifestacije, a memorijalni turnir Bojan Zvošec će nastojati podići na još višu razinu.

Zahvalio se Općini Kotoriba na novčanoj potpori kao i tvrtki Siladi Agro u kupnji sportske opreme te Caffe baru Gani koji ih pomaže u različitim oblicima.

Izvješća o radu igračkih kategorija podnijeli su Franjo Zvošec koji je radio s dječacima do 12 godina za koje je istaknuo radost što traju i da je to generacija koja u suradnji s dječacima iz Donje Dubrave obećava. Goran Munka je vodio mlađe kadete i kadete koji je ovdje posebno istaknuo igrača Ivana Fuša kao najefikasnijeg strijelca s 32,4 koša po utakmici.

Kristijan Krušelj iz Donje Dubrave je vodio KK Kotoriba. Bila je to ekipa od 14 igrača koja je nastala fuzijom košarkaša KK Kotoribe i KK Dubravčan. Bili su to ‘izlazni’ juniori i stariji igrači.

– Nisam zadovoljan jer nije bilo rezultata, istaknuo je i dodao kako nije postojao rezultatski ‘presing’ pa je dolazilo do opuštanja igrača. Od pozitivnosti je istaknuo formiranje mladih igrača poput Karla i Kreše Klipića, Ivana Lisjaka, a spomenuo je i veterana Gorana Munku.

Dodao je kako je toj ekipi nedostajalo iskustvo, volja, znanje i treninzi i to su njegove zamjerke sezoni koju bi trebalo što prije zaboraviti. – Što i kako dalje? Pitanje za upravu. Ima li smisla i dalje igrati ‘toplo-hladno’ ili formirati dvije podjednake ekipe. Stojim na raspolaganju, završio je Krušelj.

O rezultatima ekipe KK Dubravčana govorio je Roberto Ujlaki koji je silom prilika morao zamijeniti bolesnog Rudolfa Baloga. – Cilj nam je bio doći u red četiri najbolje ekipe u ligi C-1, a što smo i ostvarili, osvojili smo 2. mjesto iza vrsne ekipe Globetke kojoj čestitam, istaknuo je Ujlaki uz čestitke igračkom kadru od svega 10 igrača, 7 seniora, 2 juniora i 1 mlađeg kadeta.

Dodao je kako su svi oni dali sve od sebe, a rezultati su bili ti koji su ponovno doveli navijače u dvoranu. Istaknuo je najboljeg strijelca Darka Vargu s 379 koševa te Franju Zvošeca koji je odigrao sve utakmice prvenstva. Izlaganje je završio s konstatacijom: – Dobar je put koji smo krenuli.

‘Nesuđeni’ trener Rudolf Balog je rekao kako su postignuti vrhunski rezultati uz minimalni trud, aludirajući pritom na nedovoljno treniranje, a što je bila karakteristika sezone. – Potencijala i kvalitete imamo, samo treba više trenirati, bila je njegova poruka.

U ime KK Dubravčan skup je pozdravio Boris Majcen, a u ime Općine načelnik Ljubomir Grgec koji je istaknuo zadovoljstvo ulaska mladih u klub i upravo zbog toga je obećao svu potrebnu pomoć kako bi se u ovoj međimurskoj ‘grabi’ igrala još bolja košarka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije