SPORTSKI VIKEND Može li Zrinski iznenaditi Sesvećanke?

U 13. kolu 1. HNL za žene oba naša kluba gostuju. Katarina Zrinski gostuje kod Viktorije. Čakovčanke su na tablici 7. s 10 bodova, dok je Viktorija 4. s 15 bodova. Početkom listopada ova dva kluba su odigrala 1:1 u 4. kolu. Trnava ima teško gostovanje kod Agrama. Naša ekipa je 5. s 14 bodova, dok je Agram 2. s 30 bodova. U jesenskom dijelu polusezone Trnava je poražena kod kuće od Agrama 1:8.

U 3. HNL istok Međimurje dočekuje Bjelovar u subotu u 16:30 sati na stadionu Mladosti.

U MŽNL u subotu u 16:30 sati igraju Pušćine – Sloboda (S), Polet (SMnM) – Mladost Komet u Jurovcu, Nedelišće – Sloga (Č) i Podravina – Međimurec te u nedjelju Plitvica (G) – Rudar.

Međimurske nogometne lige također se igraju od 16:30 sati. U 1. ŽNL u subotu igraju Mladost (Pal.) – Omladinac (NSR) i Hodošan – Polet (P), dok su nedjeljni parovi Dinamo (D) – Centrometal, Mladost (SM) – Spartak, Trnava – Naprijed, BSK – Galeb, Jedinstvo (GM) – Graničar (K), Sloga (Š) – Mladost (I).

U 2. ŽNL skupina A subotnji ogledi su Mladost (D) – Podturen i Bratstvo (SV) – Kraljevčan 38, a u nedjelju će igrati Jedinstvo (NSD) – Dubravčan, Dubrava – Dinamo (P), Drava (DM) – Croatia, Budućnost (M) – ČSK, Strahoninec – Omladinac (DS), Vidovčan – Borac PMP.

U 2. ŽNL skupina B dva subotnja para su Vučetinec – Trnovec i Hajduk Vindija (Š) – Venera PMP, dok će u nedjelju na terene Zasadbreg 77 – Hajduk (B), Sloboda (M) – Donji Koncovčak, Sokol – Mali Mihaljevec, Pobjeda – Bratstvo (J), Omladinac (M) – Plavi (Pek.), Mura – Šenkovec.

U 3. ŽNL u subotu igraju Napredak – Drava (K) te u nedjelju Mladost (S) – Borac (DH), Torpedo – Draškovec-Geothermae, Jadran – Radnički, Bratstvo (P) – Budućnost (P). Parag i Otok su slobodni.

U 20. kolu Prve hrvatske rukometne lige za žene Zrinski iz Čakovca dočekuje Sesvete Agroproteinku. Susret se igra u dvorani Graditeljske škole u subotu od 19:00 sati. Zrinski je na 11. mjestu s 13 bodova, dok su Sesvećanke 5. s 24 boda. U 7. kolu Sesvete su bile uvjerljive kod kuće slavivši 33:19.

U 2. ligi rukometaši Preloga ugošćuju Varaždin II u subotu u 19:00 sati. Nakon pauze zbog Uskrsnog vikenda nastavlja se prvenstvo u Trećoj hrvatskoj rukometnoj ligi – sjever. Kod rukometašica u subotu u 15:30 sati Zrinski 2 je gost Ludbregu, dok u nedjelju u 16:30 sati Prelog gostuje kod Velikog Trojstva. Kod rukometaša Čakovec 2 dočekuje Koprivnicu – Hangar 18 u subotu u 17:00 sati u Atonu, a Nedelišće u nedjelju u 16:30 sati gostuje kod KTC-a 2.

Nakon natjecanja na razini regija u Kupu u streljaštvu u nedjelju u Osijeku je na rasporedu finale Kupa Hrvatske u gađanju zračnim oružjem ISSF programa. U gađanju 10 m zračna puška seniori od naših predstavnika pravo nastupa su stekli Filip Zadravec i Dragan Turk iz Zelenbora Brezje te Marko Kolac iz Slobode Mihovljan. U ekipnom dijelu natjecanja naš predstavnik će biti Zelenbor Brezje. Kod seniorki pravo nastupa ima Daria Borko iz Zelenbora Brezje. U gađanju pišteljm naši predstavnici će biti Hrvoje Marčec (Sloboda Mihovljan), Saša Kralj, Božidar Kolarić i Ivica Takač (ALZAS Čakovec) te Antun Ladić (Mihovil), dok će u ekipnom dijelu nastupiti ALZAS Čakovec i Sloboda Mihovljan. Kod seniorki pravo nastupa ima Natalija Kikelj – Vugrinec te u ekipnom dijelu sasatv ALZASA iz Čakovca.

Odigrano je svih 22 kola košarkaške C lige i slijedi završnica četiri najbolja kluba u Kotoribi i Čakovcu. U petak 21. travnja polufinalni parovi su Čakovec Globetka – Lepoglava (18:00 sati) i Petrijanec – Dubravčan (20:00 sati). U subotu u 17:00 sati je susret za treće mjesto i finale počinje u 19:00 sati u dvorani 1. OŠ u Čakovcu.

U drugoligaškom društvu odbojkašica u borbi za poredak od 1. do 4. mjesta ekipa Kaštela iz Pribislavca je na 3. mjestu s 12 bodova. Prvi je Plavi zmaj sa 16 bodova, a drugi Bjelovar s 14 bodova. Posljednja Petrinja je bez boda. U 8. kolu u subotu u 20:00 sati Kaštelanke gostuju kod Plavog zmaja. U borbi za poredak od 5. do 8. mjesta Mladost III je vodeća s 21 bodom, drugi Ivanec ima 12, treća je naša Štrigova s 9 bodova, a na začelju je Olimpik III bez boda. U narednom kolu Štrigova će tražiti nove bodove kod Olimpika III.

U subotu će se u sedam dvorana diljem Međimurja odigrati turniri TOP 12 Županijskih stolnoteniskih liga na kojima je predviđen nastup po 12 najboljih igrača/igračica nakon 16 odigranih kola. Organizator za 1. ligu je STK Mihovljan, 2. Kos-Kotoriba, 3. STK Putjane, 4. STK Nedelišće, 5. STK Šenkovec u dvorani OŠ, 6. STK Šenkovec u dvorani SC Gorčica i 7. USTA Belica, a početak je predviđen za 16 sati.

Badmintonski klub Međimurje Čakovec je organizator i domaćin 2. Saveznog turnira HK-a 2017 za seniore i veterane koji će se održati u subotu 22. travnja u dvorani II. OŠ Čakovec od 9:00 do 15:00 sati. Na turniru će nastupiti oko 40 najboljih seniora i seniorki iz cijele Hrvatske u konkurenciji pojedinaca i mješovitih parova, a među njima i naša ekipa seniora. 2. Savezni turnir HK-a 2017 za veterane +35,+45,+55 održat će se također u subotu u dvorani II. OŠ Čakovec od 12:00 do 19.00 sati. Na turniru će nastupiti oko 30 najboljih veterana iz cijele Hrvatske u konkurenciji pojedinaca i parova, a među njima i naša ekipa veterana. Pozivamo sve ljubitelje badmintona da dođu bodriti naše igrače, ulaz besplatan.

Serijal Športko za predškolce nastavlja se u subotu od 11:00 sati u dvorani 1. OŠ Čakovec. Nakon što je protekle subote odgođen tenis zbog lošeg vremena slijedi loptica skočica. Zadaci za djecu bit će dodavanje i ubacivanje lopte u koš, dodavanje i šut na gol nogom i odbojka s balonom. Ako do sada niste bili na prva dva druženja još uvijek se možete pridružiti malenim Športkićima i zaslužiti medalju koja ih čeka na kraju serijala.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije