ZBOR NOGOMETNIH TRENERA Željko Kopić privukao rekordan broj trenera

U ponedjeljak, 20. siječnja u prostorijama Gradske kavane Lovac u Prelogu održan je trenerski seminar u organizaciji Zbora nogometnih trenera Međimurske županije. Gost predavač bio je Željko Kopić, trener koprivničkog Slaven Belupa.

Uvodno je okupljene pozdravio predsjednik ZNT Međimurske županije Robert Čižmešija te predstavio Kopića koji je pred više od 80 trenera te gostima iz Varaždina i Lendave održao predavanje na temu ‘Model igre 1-4-3-3 i koncept treninga’.

Tokom vrlo zanimljivog predavanja, Kopić je posebno istaknuo važnost, uz fizičku i taktičku, i mentalne spremnosti igrača. Govorio je o odnosu igrača prema treningu, a naglasio je i potrebu prilagodbe treninga u skladu s modelom igre koji trener preferira.

Model igre 1-4-3-3 koji on osobno prakticira u Slaven Belupu, prisutnima je pokušao objasniti najprije kroz teoretski pristup, a zatim i prikazom foto simulacija te video sekvenci s nekoliko prvenstvenih utakmica Slaven Belupa.

Kopić je na kraju predavanja zaradio veliki pljesak međimurskih trenera. Njima je, pred sam kraj seminara, predsjednik ZNT Robert Čižmešija obznanio još nekoliko novosti. Prema novom sustavu licenciranja, treneri će kroz prisustvovanje seminarima prikupljati bodove koji će im biti potrebni za dobivanje trenerske licence.

Svaki trener koji ima namjeru raditi u nogometu kao trener, bez obzira što trenutno nema klub, obavezan je prisustvovati seminarima kako bi u datom trenutku kada dobije klub imao uvjete i mogao dobiti licencu, a samim time i svake treće godine mogao osvježiti svoju licencu. Evidencija dolazaka na seminare, osvježavanja i izdavanja licenci vršit će se putem Comet sustava HNS-a.

Čižmešija je još jednom podsjetio sve trenere da su do 1. ožujka Zboru nogometnih trenera obvezni podmiriti članarinu u iznosu 200 kuna, a za one koji će plaćati nakon tog datuma, članarina će iznositi 300 kuna.

Bez plaćene članarine, treneri neće moći voditi svoje ekipe na službenim utakmicama te će ih službena osoba udaljiti s klupe. Slijedom toga, klub će biti disciplinski procesuiran i najvjerojatnije kažnjen.

Zbor nogometnih trenera Međimurske županije otvorio je i svoju web stranicu putem koje će treneri biti pravovremeno obaviješteni o svim aktivnostima, a u okviru nje otvoren je i forum gdje je trenerima omogućeno dogovaranje prijateljskih utakmica i ostalih stvari.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije