Robert Čižmešija: “Moramo izbjeći zonu ispadanja i dići nivo kvalitete igre”

Trećeligaš NK Graničar iz Kotoribe na kraju jesenskog dijela prvenstva III. HNL-sjever u kojoj se je natjecalo 16 klubova, zauzeo je 13. mjesto s 14 osvojenih bodova. Isto toliki broj ima i Nedelišće, ali zbog slabije gol razlike nalazi se na 14. mjestu. Plasman je to kojeg nikoga ne može ostaviti ravnodušnim, od uprave do najvjernijih navijača. O tome i planovima za proljetni dio prvenstva razgovarali smo s Robertom Čižmešijom, sportskim direktorom kluba.

eMedjimurje.hr: Jeste li zadovoljni igračkim kadrom koji je “zaradio” svega 14 bodova ?

– I ne baš, obzirom da smo izgubili najbolje igrača prošlog prvenstva Koseca i “veliku radilicu” Kukeca, te pričuvnog vratara Kadiju. Cecelja koji nam je pristupio veliki je potencijal, no mora još puno raditi.

eMedjimurje.hr: Nije li možda fond kvalitetnijih igrača bio preskroman?

– Nije, nego je gotovo sigurno da neki igrači nisu dali svoj maksimum, a da bi se neka utakmica dobila potrebno je i više nego je samo odigrati.

eMedjimurje.hr: Kako komentirate jesenske igre momčadi?

– Bilo je kvalitetnih, ali i vrlo loših igara, a tu pogotovo mislim na prezentaciju u kupu kod momčadi Dunjkovca, te u prvenstvu protiv Virja i Varaždina.


eMedjimurje.hr: A plasman?

– On je u ovom trenutku zadovoljavajući, ali nikako ne smijemo ostati u zoni za ispadanje i to moraju igrači shvatiti. Da smo ostvarili samo jedno pobjedu više mogli bismo mirno gledati na proljetnu polusezonu


eMedjimurje.hr: Što se može iz ove polusezone izvući pozitivnog, ali i negativnog?

– Pozitivno je da smo uspjeli involvirati u momčad nekoliko domaćih mladih igrača i zajedništvo momčadi, dok nam se s druge strane događa nam se homogenost u igri raspadne, te igramo svaki za sebe, a što je ujedno i problem trenera, a ne samo igrača.

eMedjimurje.hr: Razmišlja li se o dopunskoj kadrovskoj križaljci?

– U svakom slučaju da. Imamo nekoliko igrača koji će nam pristupiti u ovoj pauzi prvenstva, a sve prema zahtjevima u našoj momčadi, o imenima ne bih sada, kada sve posložimo i definiramo, objaviti ćemo njihova imena.


eMedjimurje.hr: Riječ, dvije o stručnom radu?

– Imali smo promjenu trenera tijekom jesenskog dijela prvenstva, a što je u sakom slučaju vrlo bolan rez. Otišao je iskusni Dragutin Naranđa, a došao Ladislav Furjan. On je mlad trener i očekujem od njega da u  predstojećim pripremama uigra ekipu i donese nam dobre rezultate.


eMedjimurje.hr: Koji su ciljevi i zadaci momčadi?

– Izbjeći zonu ispadanja, dići nivo kvalitete  naše igre i utakmica, a kako bismo igrali ljepši i atraktivniji nogomet, jer je to zaslužila kotoripska publika, a koja nam je vrlo vjerna i vjerujem da ova momčad to može.


eMedjimurje.hr: I za kraj vaša osobna razmišljanja?

– Očekujem da u ovoj zimskoj stanci izdefiniramo i osnujemo Školu nogometa s NK Vidovčanom jer time bismo za ovaj kraj Međimurja osigurali siguran razvoj i napredak nogometa, te zdrav razvoj djece. Moram napomenuti da se ne radi samo o dječacima, naime do 12 godine života sa dječacima mogu trenirati i igrati utakmice i djevojčice, pa koristim ovo kao apel i poziv da se i one slobodno priključe našim aktivnostima.

Nadalje, za nekoliko mjeseci nas očekuje Izborna skupština u klubu, tako da se moramo pripremiti i oko te aktivnosti, odnosno izborom novog predsjednika trebamo vidjeti kako ćemo dalje, naime, situacije oko financija je uvijek teška, a sponzora i donatora sve je manje. Ovo su neke stvari koje će usmjeriti egzistenciju i politiku kluba u budućem vremenu. Također pozivam sve naše navijače da nas podrže u nastavku prvenstva, a mi ćemo se potruditi prikazati kvalitetnu igru i izboriti što više pobjeda.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije