Sjajni Noa Vresk na stolnoteniskom prvenstvu Hrvatske za mlađe kadete

Odlična vijest za ljubitelje stolnoga tenisa u nedjelju je stigla iz Dugoga Sela, gdje su se odigrala ekipna i pojedinačna prvenstva Hrvatske za mlađe kadete i juniore. Najbolja, da je mlađi kadet Mihovljana Noa Vresk u kombinaciji s Leonom Šantekom iz Ljubešćice novi prvak Hrvatske u parovima za mlađe kadete, a vrlo dobar je bio i plasmanom među najboljih osam pojedinačno, čime je opravdao sedmu poziciju na rang listi Hrvatskoga stolnoteniskog saveza za tu kategoriju.

Njegovi i Šantekovi protivnici u finalu, koje su dobili s 3:1, bili su igrači GSTK Zagreba Lovro Zovko i Filip Borovnjak, prvi i četvrti s rang liste, koji su bili glavni favoriti i prvi nositelji igre parova. Pojedinačno pak se od prvenstva oprostio u četvrtfinalu od Borovnjaka, jednoga od člana protivničkoga para u finalu.

Na prvenstvu za juniore kao prvak Regije igrala je ekipa MSTC Čakovca (Filip Godina, Marko Lovrek, David Čukulic i Davor Kučević), koja je, uz dosta propuštenih prilika u kvalifikacijskoj skupini, i razigravanja osvojila konačno sedmo mjesto. Pojedinačno je igrao Filip Godina, koji je pravo nastupa stekao na regionalnim kvalifikacijama, ali s tri poraza nije prošao kvalifikacijsku skupinu.



Već u prvom kolu ispao je i u igri parova, igrajući u kombinaciji s Dariom Kraljićem iz varaždinskoga STARR-a. Ovakve propuste pripisujemo neiskustvu igranja u najjačoj hrvatskoj juniorskoj konkurenciji, imamo li na umu da su Čakovčani u sezoni nastupali tek na dva republička turnira.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije