FOTO: Tihomir Nestić, nogometni stručnjak s tri adrese

>> FOTO: Tihomir Nestić, nogometni stručnjak s tri adrese

Na trenerskoj klupi NK Dubravčan Donja Dubrava, člana 2. ŽNL – Skupina A, od 24. siječnja je 36-godišnji Tihomir Nestić iz Kotoribe koji je na tome mjestu zamijenio Božidara Kedmenca iz Svete Marije.

Kako je rekao klupski predsjednik Zoran Štefić u klubu su u potrazi za nekim nedostatnim igračkim akvizicijama, a mi ćemo dodati kako je, uz uvažavanje njegovog prethodnika, Tihomir prvo pojačanje u ovoj godini. Preuzeo je vođenje seniorskoga sastava koji je na kraju jesenske polusezone zauzeo 5. mjesto s 27 osvojenih bodova, a što je bod manje iza susjeda iz Donjeg Vidovca odakle je Tihomir krenuo u nogometne vode.

Donja Dubrava Tihomiru nije nepoznata jer ovdje igrao od 2009. do 2014. s time da je u tom periodu bio 2 godine igrač i trener.

Što očekuješ od momčadi koju si preuzeo, od nekih koji su ti bili suigrači? – Prije svega dobre pripreme koje će nam jamčiti približavanje vrhu prvenstvene ljestvice, a što nam je cilj – rekao je Tihomir.

Tihomir je već dugo na čelo juniorskog sastava NK Graničar Kotoriba s kojima je u prvenstvu i kupu postigao evidentne rezultate te je te mladiće doveo do prepoznatljivosti u međimurskim nogometnim vodama, a konačno gotovo polovicu je prepustio seniorskom sastavu. Na pitanje, hoće li je napusti Tihomir je rekao:

– Što se tiče Graničara skupština kluba je 12. veljače gdje će se izabrati novo vodstvo pa ćemo vidjeti što će biti nakon toga, no najvjerojatnije, kako za sada stoje stvari, da ću i dalje ostati i u Graničaru – rekao je. Tihomir je i aktivni igrač i u veteranima NK Vidovčan. Kako će biti ovdje? – Igram u veteranima Donjeg Vidovca već dvije godinu te sam s njima pretprošle sezone osvojio prvo mjesto. Ponekad mi predstavlja opterećenje, samo u vremenskom smislu, zbog prevelikih obveza koje imam, ali uz volju i ljubav prema nogometu uvijek nađem vremena za odlazak na utakmicu što znači da ću biti i ovdje. A kako dugo? – Pa dok budem mogao – rekao je optimistički.

Ime Tihomira Nestića (36) iz Kotoribe, “mladića” donjovidovskih korijena, dobro je poznato međimurskoj sportskoj javnosti jer je riječ o igraču koji je palio i žario nogometnim travnjacima Međimurja, odnosno terenima preko rijeke Drave. Stoga i ne čudi što je završio školu u Odjelu za sportaše u jednoj varaždinskoj srednjoj školi.

Danas je oženjen i otac je dvoje prekrasne djece, no njegovo “drugo srce” kuca za drugu djecu, onu koja su se okrenula nogometu u ovom slučaju su to juniori NK Graničar Kotoriba. A ta bi djeca, odnosno njihovi roditelji trebali znati, kako su ih povjerili pravome učitelju koji je loptu počeo natjeravati još prije 30-tak godina u Donjem Vidovcu da bi ga “snaga” talenta odvela najprije u onda respektabilni NK Čakovec gdje nije ostao dugo jer je zapeo za oko stručnjacima varaždinskog prvoligaša Varteksa kamo je ubrzo otišao i gdje je prošao sve nogometne selekcije.

U našem razgovoru akcent je stavio na seniorske sastave za koje je igrao pa je tako nabrojio: NK Čakovec, NK Graničar Kotoriba, Podravac Virje, Mladost Prelog, Kraljevčan 38 Donji Kraljevec, Dubravčan iz Donje Dubrave te Vidovčan iz Donjeg Vidovca. Posebno je naglasio kako je s nekim od tih momčadi osvajao prvenstva II. HNL, III. HNL te u županijskim ligama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije