Prva i druga nagrada filmašima iz OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica

>> Prva i druga nagrada filmašima iz OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica

Na 53. Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva djece koja su ove godine održala u Rijeci od 30.rujna do 3.listopada filmovi medijske grupe OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica nagrađeni su prvom i drugom nagradom.

Stručni žiri, u sastavu Simon Bogojević Narath, Maja Flego, Boris Poljak, Aleš Suk i Slaven Zečević dodijelio je prvu nagradu TV reportaži Više od igre zbog izazovnog odabira teme i jasne izvedbe koja pridonosi rušenju predrasuda i stereotipa. Reportažu su snimili učenici 7.b razreda (Isabella Branović, Fran Glad, Hana Horvat, Fran Kocijan, Sara Mihalic i Martina Novosel). Film prikazuje najbolju nogometašicu Isabellu Branović kojoj bi na njezinoj igri, spretnosti i iznimnom talentu mogli pozavidjeti mnogi dečki.

Međunarodni dječji žiri drugu je nagradu dodijelio dokumentarnom filmu Crni pojas, a snimile su ga učenice Gabriela Bratić, Anamarija Cirkvenčić, Tihana Lozer, Klara Juras, Lana Lacković, Marta Novak i Mia Vugrinec. U filmu je prikazan bivši učenik škole, državni prvak u karateu, Filip Novak.

Razveselila je i vijest da će se film Više od igre prikazivati u Cinestar kinima širom Hrvatske tijekom održavanja Festivala o pravima djece.

Ponosni mladi filmaši spremni su za nova filmska ostvarenja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije