Sjednica Dječjeg vijeća grada Čakovca

U utorak, 6. listopada održana je sjednica Dječjeg vijeća grada Čakovca u prostorijama Gradske vijećnice grada Čakovca. Sjednica je započela u 14 sati, a predvodio ju je predsjednik Gradskog vijeća Jurica Horvat s okupljenim dječjim vijećnicima.

Na sjednici je predstavljen slijedeći dnevni red: 1. Izvješće o provedenim aktivnostima, 2. Pitanja dječjih vijećnika, 3. Planirane aktivnosti u novoj pedagoškoj godini i 4. Ostalo.

Najviše se raspravljalo glede druge točke dnevnog reda Pitanja dječjih vijećnika. Tom prilikom pitanja su postavljali vijećnici o gorućim temama iz dječjeg svijeta.

Tako su se mogla čuti raznovrsna pitanja, a najzanimljivija su bila ona koja se tiču određenih škola oko uvođenja jednosmjenske nastave, organiziranog prijevoza učenika u škole te medornizacije i informatizacije postojećih škola.

Predsjednik Jurica Horvat je istaknuo kako grad Čakovec radi sve što je u njegovo mogućnosti ne bi li osigurao djeci i školama kvalitetniju nastavu.

Na sjedici su prisustvovali učenici Dječjeg vijeća iz III. osnovne škole Čakovec. Svojim su pitanjima dodatno obogatili sjednicu i pokazali kako djeca ozbiljno te odgovorno shvaćaju poteškoće, izazove i pitanja vezana za školovanje u Republici Hrvatskoj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije