VELEBITSKA DEGENIJA

VRIJEDNA NAGRADA Grad Prelog primio titulu ‘Zeleni grad – prijatelj i partner Velebitske degenije’

Ljubomir Kolarek, gradonačelnik Grada Preloga, primio je, u ponedjeljak 22. travnja prigodom Dana planeta Zemlje, titulu „Zeleni grad – prijatelj i partner Velebitske degenije“

Uz gradonačelnika Kolareka, dodjeli nagrade nazočili su predsjednik Gradskog vijeća Đuro Ujlaki te Kristijan Levačić, ispred Gradskog komunalnog poduzeća Pre-kom d.o.o. iz Preloga.

– Ovo je nagrada za Grad Prelog, ali prije svega za sve stanovnike svih naših naselja, koji uređujući okoliš svojih kuća, odvajanjem otpada te brigom za naša naselja, brinu i za izgled svakog mjesta na području Grada Preloga, istakao je gradonačelnik Ljubomir Kolarek.

Dvadeset i šesti puta, u prostoru Hrvatskog novinarskog doma, Hrvatsko novinarsko društvo – Zbor novinara za okoliš dodijelilo je nagradu “Velebitska degenija” za najbolje novinarske radove o zaštiti prirode i okoliša. Nagrađeni su, ovoga puta za radove objavljene prošle godine, HTV-ova novinarka Borka Juras Slamić za prilog “Ukradena zemlja”, Martina Vazdar i Silvija Šeparović za emisiju “Slušamo li more?” iz serijala Čuvarkuća radija Yammat FM, Melita Vrsaljko za serijal o devastaciji Velebitskog kanala objavljen na portalu Faktograf i fotoreporter Goran Šafarek za reportažu “Park prirode Telašćica”, objavljenu u časopisu Meridijani.

Među nagrađenima našao se i Grad Prelog. Prema odluci Izvršnog odbora Zbora, a birali su između više hrvatskih gradova koji vode uzornu brigu o zaštiti okoliša i prirode, zelenilu grada, razvrstavanju otpada, glasove je osvojio Grad Prelog sa svojim komunalnim poduzećem Pre-kom d.o.o. O dobitnicima je odlučivao Ocjenjivački odbor u kojem su bili: Robert Kakarigi, (predsjednik), Lidija Komes, Silva Celebrini, Marina Bujan, Mirko Janković, Sandra Hudina i Mate Barišić.

Prošlogodišnji dobitnik nagrade bio je Grad Krk koji je prilikom primitka nagrade Dječjem odjelu Opće bolnice Sisak, stradalom u potresu, darovao 700 eura.

Isti iznosom, odlukom gradonačelnika Grada Preloga Ljubomira Kolareka, Grad Prelog će darovati Centru za pružanje usluga u zajednici Lipik. Centar za pružanje usluga u zajednici Lipik ustanova je socijalne skrbi koja kroz socijalne usluge smještaja, boravka, organiziranog stanovanja, savjetovanja, rane razvojne podrške, psihosocijalne podrške i pomoći u kući zbrinjava djecu bez roditelja ili bez odgovarajuće roditeljske skrbi, djecu s teškoćama u razvoju te starije i druge osobe kojima je prijeko potrebna pomoć druge osobe. Centar djeluje u sustavu Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije