Školske olimpijske igre u OŠ Domašinec

>> Školske olimpijske igre u OŠ Domašinec

Već drugu godinu zaredom učenici i učitelji OŠ Domašinec organiziraju Školske olimpijske igre i tako obilježavaju Hrvatski olimpijski dan, 10. rujna. Zbog vremenkih neprilika, ovogodišnji susret je prolongiran na 17. rujna, pa se tako uz HOD, obilježio i Europski tjedan kretanja.

Nakon okupljanja ispred matične škole u Domašincu i prigodnog slova o povijesti olimpizma, kolona u bijelim majicama je pješke krenula prema Dekanovcu, u sportski park “Berek”.

Uslijedilo je snimanje milenijske fotografije. Učenici i učitelji, njih 300, svojim su tijelima formirali slova DDT, što je ime Školskog sportskog društva, nastalo od početnih slova naselja Dekanovec, Domašinec, Turčišće.

Nakon postrojavanja na rukometnom igralištu, zagrijavanje je bilo uz zumbu, a zatim su učenici podijeljeni u 8 reprezentacija, krenuli sa sportskim natjecanjima u brzom trčanju, skoku udalj s mjesta, skakanju u vreći, štafetnim igrama, pucanju penala, bacanju lopte u koš i nogometnom slalomu. Po završetku natjecanja i užine, slijedilo je objavljivanje rezultata, proglašenje pobjednika i podjela medalja. 3. mjesto su podijelile ekipe Kameruna i Australije, 2. mjesto je pripalo Njemačkoj, dok je 1. mjesto osvojila reprezentacija Brazila.

Šećer na kraju je bio egzibicijski meč u igri graničara između ekipe učenika i učitelja. Mladost, snaga i želja za pobjedom ovaj put nisu uspjeli pobijedili iskustvo ?, no UZ OLIMPIJSKA GESLA “Brže, više, jače”, pridržavali smo se i onog “Važno je sudjelovati”.

Da bi ovo lijepo druženje uspjelo, svoj su doprinos dali i NK Mladost Dekanovec, firma “Kabel-mont” iz Domašinca i načelnik Općine Dekanovec Ivan Hajdarović, te im ovim putem najljepše zahvaljujemo! (Tatjana Pintarić)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije