Za vježbu: Požar kuhinje u školi Dunjkovec!

U srijedu 14. svibnja točno u 12 sati vatrogasci su obaviješteni o požaru u Područnoj školi Dunjkovec. Dolaskom na mjesto požara utvrđeno je da se radi o požaru kuhinje u samoj školi.

Uz domaći DVD Dunjkovec, u pomoć priskaču i susjedna društva – DVD Pretetinec i DVD Slakovec kao i profesionalna postrojba JVP Čakovec.

S obzirom da se požar velikom brzinom širio na susjedne prostorije knjižnice snage su brzo raspoređene tako da DVD Slakovec provodi evakuaciju učenika van školske zgrade na sigurno mjesto, DVD Pretetinec i DVD Dunjkovec pristupaju gašenju vanjskom i unutarnjom navalom vodom iz hidrantske mreže.

Istovremeno dva člana DVD Dunjkovec ulaze sa dišnim aparatima da pronađu troje učenika koji su zaostali negdje u prostorijama škole te se ubrzo ispostavilo da su teško povrijeđeni. Nakon izvlačenja, ekipa Gradskog društva Crvenog križa Čakovec pruža im brzu i efikasnu pomoč. JVP Čakovec dolazi sa navalnim vozilom te nam sa vodenim topom pomaže ugasiti požar.

Ovo je bila naravno samo pretpostavka vježbe koja se svake godine već tradicionalno organizira u Područnoj školi Dunjkovec u režiji DVD-a Dunjkovec sa susjednim DVD-ima Pretetinec i Slakovec čija djeca su polaznici škole, a održava se u mjesecu zaštite od požara.

Uz JVP Čakovec ove godine proširili su suradnju sa podmlatkom Crvenog križa OŠ Hodošan, ekipe koja djeluje u sastavu Gradskog društva Crvenog križa Čakovec te ostvaruje vrlo dobre rezultate na državnim takmičenjima.

Vježba je uspješno sprovedena, eventualni manji nedostaci koji su uočeni biti će ispravljeni kako bi u stvarnoj situaciji bilo što manje pogrešaka, što je uostalom i cilj ovakvih vježbi. Na kraju i zahvala svim učesnicima koji su se odazvali ovoj našoj vježbi uz nadu da će s vatrogascima i dalje uspješno surađivati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije