Gosti iz Rumunjske u OŠ Belica

U sklopu obilježavanja Europskog tjedna, Osnovna škola Belica ugostila je učenike i učiteljice iz rumunjskog grada Zalau. Posjet u trajanju od deset dana dio je planiranih aktivnosti projekta Comenius na kojem škole zajedno surađuju.

U razdoblju od 2. svibnja do 11. svibnja gosti su sudjelovali na raznim aktivnostima pod vodstvom učiteljice engleskog jezika Ivane Pavlic. Gostima smo pokazali ljepote naše domovine na izletima po Međimurju (Čakovec, gornje Međimurje-Cimper, etno-kuća Trstenjak, mlin na Muri…), ali i šire (Varaždin, Zagreb, NP Krka i Zadar). Upoznali smo ih s provođenjem nastave u našoj školi, prisustvovali su nastavi hrvatskog i engleskog jezika, likovne i glazbene kulture, geografije kao i terenskoj nastavi u Murščaku.

Uživali smo na raznim radionicama (igre upoznavanja, radionica jezične pripreme na hrvatskom, rumunjskom i engleskom jeziku, informatičke radionice izrade stripa i filma, ŠAF radionica i kreativna radionica u Centru za odgoj i obrazovanje Čakovec), a provodili smo i razne tematske aktivnosti (posjet tiskari Zrinski, posjet radio postaji i sudjelovanje u radio emisiji Glas mladih, susret i intervju s novinarem te posjet HRT-u).

Projekt pod nazivom Empowering Youth Through Media realizirat će se tijekom ove i sljedeće školske godine. Projekt je bilateralno partnerstvo između Osnovne škole Belica i rumunjske škole ‘‘Scoala Gimnaziala Gheorghe Lazar”. Dio je programa Comenius (potprogram Programa za cjeloživotno učenje) koji provodi Agencija za mobilnost i programe Europske Unije.

Osnovni ciljevi ovog projekta su poticati zainteresiranost učenika za engleski jezik i kulturu te osvjestiti ulogu tradicionalnih i modernih medija u svakodnevnom životu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije