OŠ Mursko Središće: U lovu na autograme

Književni susret s Jasminkom Tihi-Stepanić:

Autorica vrlo čitanih dječjih naslova Imaš fejs i Bacit ću ti kompjutor kroz prozor,  Jasminka Tihi Stepanić gostovala je u OŠ Mursko Središće.

Sam susret otvorili su i oplemenili učenici škole svojim glazbenim i scenskim nastupima. Rea Filipović s početka književnog djela Imaš fejs izvela je monolog Portret moje obitelji s crnim psomprilagodivši ga kajkavskom jezičnom izrazu.

Učenici Adam i Anja iz Područne škole Peklenica uz vodstvo učitelja Marinka Pintarića glazbenim su izvedbama na gitari dali posebnu snagu samom susretu.

Autorica je sudionicima književnoga susreta ispričala kako je došlo do objavljivanja romana Imaš fejs i otkrila da je nakon objavljenog prvog romana otkrila veliku volju za pisanjem te u pripremi ima već i četvrti naslov, osim prva dva objavljena. Teme kojima se bavi bliske su iskustvu učenika koje poučava, iz čijih životnih situacija često crpi inspiraciju za svoje likove.

Otkrila je i činjenicu da iako se služi društvenim mrežama više voli neposrednu komunikaciju. Upozorila je učenike na negativne strane interneta i društvenih mreža te ispričala iskustvo jedne svoje učenice.

Svoje djetinstvo provodila je družeći se s prijateljima na okupljalištu zanimljivog naziva Mljekarana koje je gledao prozor njezina doma, ali na koje nikad nije odlazila ako prvo ne bi odradila svoje školske obaveze. Učenicima je priznala kako joj je škola bila na prvom mjestu, a i otkrila kako je profesorica hrvatskoga jezika koja jako voli svoje učenike na čiju je nastavu žurila nakon održanog književnog susreta.

Učenici su nakon zatvaranja susreta pohrlili do književnice kako bi dobili autogram i bili vrlo kreativni u pronalaženju mjesta za potpis tako da je književnica jedva izašla iz škole.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije