KNJIŽEVNI SUSRET

KRISTIAN NOVAK NAPUNIO KNJIŽNICU U ČAKOVCU Emotivno, inspirativno, intimno o Slučaju vlastite pogibelji!

U prepunoj auli Dječjeg odjela Knjižnice "Nikola Zrinski" Čakovec održan iznimno zanimljiv književni susret s renomiranim književnikom Kristianom Novakom, rođenom Međimurcu čija se većina tematike održava upravo na naš kraj

Kristian Novak, čiji je životni put oblikovalo djetinjstvo u Sv. Martinu na Muri te školovanje u Čakovcu, Zagrebu, dok je diplomirao kroatistiku i germanistiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, te stekao doktorat na Poslijediplomskom studiju lingvistike, oduševio je prisutne svojim pričama i iskustvima.

Osim što je uspješan pisac s nizom izdanja koji su prevedeni na mnoge jezike i adaptirani u kazališne predstave, Novak je također ostvario impresivnu sportsku karijeru kao standardni reprezentativac Republike Hrvatske u karateu, osvajajući brojne medalje na europskim i svjetskim prvenstvima.

Godine 2005. objavljuje roman Obješeni, a 2013. roman Črna mati zemla, koji osvaja T-portalovu nagradu za roman godine. Istu nagradu, kao i Nagradu Gjalski, Nagradu Fran Galović i dvije nagrade BOOKtiga donio mu
je Ciganin, ali najljepši. 2023. objavljuje roman Slučaj vlastite pogibelji.

Njegovi romani su prevedeni na niz stranih jezika te adaptirani u kazališne hitove.

Moderatorica susreta, Željka Hatvalić Strahija, vješto je vodila razgovor s Novakom, otvarajući prostor za pitanja i raspravu te pružajući Čakovčancima jedinstvenu priliku da uživo upoznaju autora čije su knjige osvajale nagrade i srca čitatelja diljem Hrvatske.

Ova inspirativna književna večer definitivno je ostavila trag u srcima prisutnih, pružajući im nezaboravno iskustvo u susretu s jednim od najistaknutijih suvremenih književnika.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije