RAVNATELJ UVODI NOVINE

OŠ MURSKO SREDIŠĆE Sva izborna nastava u drugoj smjeni, policija će nadgledati kafiće i trgovine

Učenici će svu izbornu nastavu imati u jednoj, poslijepodevnoj smjeni, a i razredi su pomiješani, stariji s mlađima i obrnuto, a sve će to učenicima značiti boljitak u učenju. Neće biti niti lutanja oko škole i igrališta te uz rijeku Muru.

Mnoge novosti i promjene u odnosu na minulu školsku godinu su pred učenicima, učiteljima i svim zaposlenicima Osnovne škole Mursko Središće, od početka nove školske godine koja započinje kroz desetak dana.

Najvećom, gotovo kolosalnom novošću školski ravnatelj Elvis Šarić, označuje što će se kompletna izborna nastava odvijati u drugoj, poslijepodnevnoj smjeni.

– To znači kako učenici koji su slobodni u trenucima održavanja izborne nastave neće više morati čekati slijedeći školski sat, a to znači kako neće više biti izlazaka izvan škole, skrivanja i lutanja od jedne do druge destinacije pokraj škole, ne uz obalu rijeke Mure kao niti igrališta NK Rudara, jasan je Šarić.

Ravnatelj Šarić dodaje i kako je sve ili će uskoro biti spremno za sigurnu nastavu i školu, te kako nema nikakvih ozbiljnijih problema s romskom djecom, a i razredi su preraspodijeljeni u smjenama. Dodaje i kako su razredi pomiješani, stariji s mlađima i obrnuto. Mali problem javlja se glede prijevoza djece, jer dosta roditelja svojim vozila djecu dovoze u školu te odvoze doma.

I središćanski policajci spremni su preventivno djelovati na prilazima škole, a provodit će i akciju pod nazivom ‘poštujte naše znakove, te drugu, koja je novost, nadzirati ugostiteljske objekte i prodavaonice kako bi vlasnike i djelatnike upozorili da učenicima ne prodaju alkohol i cigarete.

Središćanski gradonačelnik Dražen Srpak kaže kako će i Grad Mursko Središće na više načina pomagati školi i učenicima u novoj školskoj godini. Ovog trenutka u OŠ Mursko Središće se obnavljaju zidovi i podovi učionica, zamijenjuju dotrajali dijelovi namještaja i slično, kako bi jedna od najvećih škola u Međimurju bila što ugodnija za sve njezine korisnike i djeltanike.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije