Projekt Bok u Osnovnoj školi Domašinec

Živimo u informatičkom dobu gdje je informatička pismenost jedna od najvažnijih pismenosti uopće. Nepoznavanje rada na računalu gotovo je nezamislivo u moru digitalnih izvora informacija i digitalne tehnologije koju koristimo na svakom koraku i koja je dio svih segmenata našeg života.

Stoga je logično da mnogi učenici odluče pohađati izbornu nastavu informatike jer prepoznaju važnost takvog znanja. Središnje mjesto u školi informatička je učionica gdje učenici mogu učiti o toj temi te steći potrebne vještine i znanja za kvalitetan i svrsishodan rad na računalu.

Oprema u informatičkoj učionici Osnovne škole Domašinec više ne zadovoljava potrebe moderne nastave informatike, te je stoga prošle godine pokrenut projekt BoK – boce za kompjutere. Inicijativom učenika i vodstvom učitelja informatike Daria Šinceka, pokrenut je ambiciozan školski eko projekt.

Individualnim sakupljanjem boca u školi i velikim akcijama organiziranog sakupljanja u lokalnoj zajednici učenici i mještani Domašinca, Dekanovca i Turčišća doprinjet će prikupljanju sredstava potrebnih za opremanje informatičke učionice, točnije za kupnju 11 novih računala. Treba naglasiti svakako, da osim samog osiguranja sredstava za informatičku učionicu, projekt ima i ekološki cilj čišćenja triju naselja od plastičnih boca koje nepovoljno utječu na okoliš.

Prvi ciklus projekta završio je vrlo uspješno s prikupljenih 13 000 plastičnih boca što znači da je potrebno okvirno još dva puta toliko da bi se osigurala dostatna sredstva za ostvarivanje cilja. Učenici će i ove školske godine marljivo raditi na projektu te će opet organizirati dvije sabirne akcije, od kojih će prva biti realizirana u petak 15. studenog 2013. s početkom u 14:00 sati.

Stoga se mole stanovnici navedenih naselja da se odazovu akciji, pripreme boce u vreće, a učenici će ih, uz pratnju učitelja i domara škole pokupiti. Ovim putem posebno se zahvaljujemo trgovini Domex, ali i svima koji su do sada, svojim prilogom i podrškom sudjelovali u akciji, te se nadamo da ćemo i dalje uspješno surađivati.

Uložimo u znanje i sačuvajmo prirodu! – slogan je ove akcije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije