Mjesec hrvatske knjige u OŠ Vratišinec

Mjesec hrvatske knjige traje od 15.listopada do 15. studenog, ove godine se obilježava pod geslom Tko čita (ne) skita. U školskoj knjižnici OŠ dr.Vinka Žganca Mjesec hrvatske knjige nudi zanimljiv i raznolik program: Književni susreti za učenike predmetne i razredne nastave, natjecanje u čitanju naglas za učenike od 3.r do 8.r., projektno – integrirani dan za učenike 3.r. “100. godina Šegrta Hlapića.

Program je započeo danas 16. listopada 2013. u 11 h književnim susretom s književnicom Jasminkom Tihi-Stepanić za učenike predmetne nastave. Našu dragu gošću dočekali smo gromoglasnim pljeskom. Književnica se kratko predstavila. Saznali smo da živi i radi u Velikoj Gorici kao profesorica hrvatskog jezika. Bila je odlična učenica i najdraži predmet joj je bio hrvatski jezik. Oduvijek je htjela biti profesorica hrvatskog jezika. Nije mislila da će postati pisac, ali stjecajem okolnosti je i to postala. Stalno je čitala i pisala, a u 4.r. osnovne  škole počela je voditi i dnevnik. Njezin uzor u pisanju je puno pisaca, a  uzor u životu su sve mame i tate koji su uspjeli odgojiti dobru djecu, profesori, pošteni ljudi… Savjetovala nam je da svatko od nas proba pronaći ono u čemu je dobar i da što više čitamo. Osim što puno čita i piše, voli putovati. Proputovala je skoro čitavu Europu.

Predstavila nam je svoj roman “Imaš fejs?” koji je 2012. godine dobio nagradu Mato Lovrak kao najbolji roman za djecu i mlade u Hrvatskoj. Na njezino pitanje imamo li fejs sve ruke su bile u zraku. Samo dvoje učenika nema facebook. Otkrila nam je da niti ona nije imala fejs dok je počela pisati knjigu. Kao pisac morala je otkriti kako funkcionira fejs te je napravila svoj fejs. Ubrzo je primijetila da fejs “vuče”, tj. ujutro kad se probudi prvo ide pogledati fejs. Nakon pisanja knjige, nema više fejs. Kad je počela pisati “Imaš fejs?” tekst je najprije pokazala svojoj prijateljici književnici Željki Horvat-Vukelja. Tom knjigom nam je željela poručiti da ne postanemo žrtve fejsa jer nikad ne znamo tko je u stvarnosti osoba s fejsa. Moramo biti oprezni u komunikaciji na facebooku.

Zahvalila nam se što smo tako dobra publika, ali i našim učiteljima i knjižničarki koja je organizirala književni susret. Ovakvi susreti nam omogućuju da upoznamo nove knjige, potiču nas da što više čitamo te da postanemo “dobri” ljudi. (Knjižničarka Lidija Kovačić Faić)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije