OŠ “Petar Zrinski” Šenkovec: Učenici izvannastavnih aktivnosti na Assiteju

U ponedjeljak 14. listopada 2013. godine učenici viših razreda OŠ “Petar Zrinski” Šenkovec koji polaze izvannastavnu aktivnost umjetničkog područja tj. dramsku, novinarsku, literarnu ili knjižničarsku grupu, kao ljubitelji umjetnosti i njenog izričaja dobili su priliku odgledati dramsku predstavu Snjeguljica mora umrijeti u produkciji Kazališne družine Pinklec Čakovec te Dječje i lutkarske scene HNK u Varaždinu.

Spomenuta predstava uvrštena je kao jedna od najboljih predstava za djecu i mladež u program 16. susreta profesionanih kazališta za djecu i mlade poznatog pod imenom Assitej.

Ovom predstavom učenici su upoznali drugačiju Snjeguljicu, ne onu običnu koju poznajemo iz bajke. Kako stoji u recenziji: “Ova Snjeguljica zasut će nas pitanjima, dovesti u nevolju, suočiti s dilemama i postaviti pred teške odluke.

Napokon publika može odlučivati o svakom koraku Junaka koji nas vodi kroz staru priču o taštini, pohlepi, ljubomori, ali i prijateljstvu, junaštvu i hrabrosti.” Učenici su nakon ove interaktivne predstave ostali puni dojmova koji si rezultirali željom da ubrzo ponovno posjete kazalište. (Martina Subotić)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije