PŠ Dekanovec: Ljekovito bilje moga kraja

“Ljekovito bilje moga kraja” naziv je projekta što su ga u ovoj školskoj godini provodili učenici 2. b razreda PŠ Dekanovec. Istraživanjem, prikupljanjem biljaka, pripremom čajeva, sokova, meda te izradom plakata, dobro su se pripremili za završnu prezentaciju u razredu. Široj javnosti predstavit će se u petak 31. svibnja povodom Dana otvorenih vrata OŠ Domašinec.

O blagodatima nježne kamilice, snažnoga trpuca i mirisne majčine dušice govorile su nam Ema, Leonarda i Paula. Na koje se sve načine mogu upotrijebiti maslačak i bazga, saznali smo od Tamare, Jurja, Karla i Lane. Lana T. se dodatno potrudila te nam uz prezentaciju pripremila i degustaciju pripravaka od bazge. Sa znatiželjom smo kušali sirup, čaj i med, a u petak očekujemo i pohane cvjetove bazge.

Svi smo čuli za izreku “Neće grom u koprive”, a sada smo saznali i zašto! Kopriva je simbol boga munje, eto, zato. Da nema žarnica koje je štite od branja, ljudi bi koprivu već odavno istrijebili, tolike su njene blagodati. To i još ponešto o koprivi su nam ispričali Stjepan, Jelena, Lana B. i Sandro.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije