Nasilje među mladima – okrugli stol

U Tehničkoj školi Čakovec  9. svibnja 2013. održan je okrugli stol pod nazivom Nasilje među mladima u organizaciji Županijskog stručnog vijeća stručnih suradnika srednjih škola Međimurske županije.

Vršnjačko nasilje aktualan je problem koji iziskuje hitan odgovor i suradnju odgojno-obrazovnih ustanova kao i svih nadležnih državnih tijela i institucija. Iznimno je važno detektirati poteškoće i usmjeravati pozornost na prikrivene oblike nasilja među mladima. Na okruglom stolu raspravljalo se o ulozi škole u suzbijanju nasilja, načinima postupanja u situacijama nasilja, pojavnosti novih modaliteta nasilnog ponašanja te učinkovitim mehanizmima i modelima prevencije koja je istaknuta kao ključni faktor u poticanju odgovornog i tolerantnog ponašanja mladih.

U raspravi su sudjelovali Sonja Tošić-Grlač, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Međimurske županije, Antonija Canjuga, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Čakovec, Irena Slaviček socijalna radnica, Berta Bacinger-Klobučarić psihologinja u Djelatnosti za zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, Josip Jalšovec iz Policijske uprave Međimurske, Snježana Petek, stručna savjetnica Općinskog državnog odvjetništva u Čakovcu, Vlado Jezernik referent Upravnog odjela za komunalno i prometno redarstvo Grada Čakovca, Dubravka Kečkeš voditeljica Županijskog stručnog vijeća stručnih suradnika osnovnih škola Međimurske županije te stručne suradnice srednjih škola Jasna Brumec, Zdenka Demo, Ivana Šimunić, Andreja Bratinščak, Marta Vugrinec, Tanja Lilić i Antonija Bralić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije