Vijesti / Školski kutak
Školski kutak
SREDNJA ŠKOLA PRELOG Mateja Levačić svojim 'Gurmanskim zalogajem' plasirala se na državno natjecanje
Srednja škola Prelog

Najbolja od najboljih

SREDNJA ŠKOLA PRELOG Mateja Levačić svojim 'Gurmanskim zalogajem' plasirala se na državno natjecanje

Završena je smotra WorldSkills Croatia na kojoj su sudjelovali učenici ugostiteljskih smjerova Srednje škole Prelog

Izlučna natjecanja u okviru smotre WorldSkills Croatia u disciplinama Kuharstvo, Slastičarstvo i Ugostiteljsko posluživanje održana su 2. ožujka 2020. godine, a mjesto održavanja bila je Obrtnička škola Koprivnica.

U navedenim disciplinama sudjelovali su sljedeći učenici: Matija Škvorc iz 3.KU razreda (mentor – Krunoslav Tilošanec), Vanja Matotek iz 4.THK razreda (mentor – Zoran Tomašić), Larisa Herperger iz 3.SKP razreda (mentor – Vlado Turek) te Mateja Levačić iz 3.PKS razreda (mentorica – Anica Naranđa).

Uz brojne natjecatelje naši su se učenici odlično snašli u različitim izazovima, izvrsno su odradili postavljene zadatke pokazavši brojne vještine koje su bile potrebne za kvalitetnu izvedbu. Najbolja od najboljih bila je učenica 3.PKS razreda koja je svojim Gurmanskim zalogajem zaslužila pohvale tročlanog žirija i plasirala se na državno natjecanje.

Mateja je izradila roladu punjenu s tri vrste nadjeva, čips, blanširano povrće te svoj tanjur ukrasila završnim detaljima. „U vrlo kratkom vremenu Mateja je ovladala svim tehnikama pripreme, a tijekom priprema za natjecanje nastojale smo se strogo pridržavati zadanih osnovnih sastojaka i teme“, ispričala je njezina mentorica Anica Naranđa. Svim našim učenicima od srca čestitamo te im zahvaljujemo što su i ove godine hrabro i ponosno branili boje naše škole, a Mateji želimo puno sreće na državnom natjecanju. Bravo!!!

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!