Učenici Osnovne škole Orehovica posjetili Policijsku upravu međimursku

Dobro raspoloženi te potaknuti znatiželjom i uzbuđenjem što će imati priliku porazgovarati s ‘pravim policajcima’, u četvrtak, 17. ožujka Policijsku upravu međimursku posjetilo je četrdesetak učenika drugih razreda Osnovne škole Orehovica.

Učenike je dočekala policijska službenica za odnose s javnošću te ih povela u razgledavanje prostora policijske uprave, gdje su se upoznali sa zaposlenicima, njihovim radnim okružjem i zadacima. Saznali su čemu služe osobna iskaznica, putovnica i vozačka dozvola, zašto registriramo vozila i druge mnoge zanimljivosti iz rada policije.

Šetnja se nastavila razgledavanjem prostorija Postaje prometne policije Čakovec, dvorane za vježbanje te dvorišta i garaže ispunjene raznim policijskim vozilima.

Najviše oduševljenja djeca su pokazala fotografirajući se s policijskim službenikom – motoristom i njegovim motociklom te policijskim službenikom Interventne jedinice policije koji im je predstavio službenog psa, ‘Bossa’.

U sportskoj dvorani dočekao ih je policijski službenik za stručno usavršavanje i odmah poveo na kratku tjelovježbu kako bi ‘ispitao’ njihovu fizičku spremnost, što su zdušno i spremno prihvatili.

Vrijeme u druženju policajcima brzo ‘leti’. Nadasve dojmljiv i zanimljiv posjet Policijskoj upravi međimurskoj, priveo se kraju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije