Budi muško klub Graditeljske škole Čakovec na seminaru u Zagrebu

>> Budi muško klub Graditeljske škole Čakovec na seminaru u Zagrebu

Članovi Budi muško kluba Graditeljske škole Čakovec prošlog su vikenda sudjelovali su na trodnevnom seminaru u Zagrebu pod nazivom ‘Reagiraj ljudski, protiv nasilja’, koji je održala Organizacija mladih Status M.

Seminaru su prisustvovali i članovi Budi muško klubova iz Valpova, Banja Luke i Zagreba. Cilj seminara bio je educirati mladiće te ih potaknuti i osnažiti da reagiraju primjereno i zaustave nasilne situacije na siguran način, kao i kako provoditi istoimenu kampanju u svojim školama i zajednici.

U Hrvatskoj kampanju provodi Organizacija mladih Status M, kao dio programa ‘Inicijativa mladića’, a koji se bavi edukacijom i uključivanjem mladića te muškaraca u prevenciju nasilja, posebno rodno uvjetovanog nasilja, kao i promoviranjem rodne ravnopravnosti i zdravih stilova života. Kampanja i projekt se provode uz podršku CARE International-a i OAK fondacije.

Ovaj seminar bila je prilika našim dečkima da razmijene iskustva s drugima, ali i da se kvalitetno podruže izvan prostora škole.

Video snimljen tijekom trajanja velike regionalne konferencije u Beogradu, a koja je okupila preko 70 mladih ambasadora kampanje, srednjoškolaca i srednjoškolki iz ukupno 17 gradova regije, odnosno iz Beograda, Sarajeva, Zagreba, Banja Luke, Mostara, Kosovske Mitrovice, Prištine, Tirane, Niša, Sombora, Vranja, Kikinde, Ivanjice, Pančeva, Pirota, Čakovca i Valpova.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije