SŠ PRELOG Poziv na upis za zanimanja koja lako pronalaze radna mjesta

Na konferenciji za novinare u Hotelu Golfer u Termama Sveti Martin, ravnatelj Srednje škole Prelog, Tomislav Gregur, predstavio je svoju školu te pozvao učenike završnih razreda osnovnih škola da daljnje obrazovanje nastave u najboljoj hrvatskoj školi koja stvara kadrove potrebne ugostiteljstvu i turizmu.

Ravnatelj Gregur je kazao kako će u novoj školskoj godini Srednja škola Prelog upisati 146 učenika za zanimanja turističko-ugostiteljski komercijalist, kuhar, konobar, slastičar, te pomoćnik u kuharstvu, koji će po završetku obrazovanja vrlo lako pronaći zaposlenje u struci kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu.

– Učenike uče i osposobljavaju vrsni učitelji i majstori kulinarstva i ugostiteljstva, a dio njih šaljemo na usavršavanje u europske sredine gdje upoznaju njihov način rada kojeg ugrađuju u znanje stečeno u našoj školi koja više nego uspješno radi i djeluje 18 godina, kazao je ravnatelj Gregur, te dodao kako škola vrlo dobro surađuje s LifeClasom Termam Sveti Martin.

A o toj suradnji više je rekla Jelena Berečić, direktorica operativnih poslova u LifeClasu Terme Sveti Martin, naglasivši kako je suradnja sa Srednjom školom Prelog odlična, te kako ovog trenutka 15 učenika ovdje obavlja svoju školsku praksu.

– Svi oni koji završe Srednju školu Prelog, ako žele kod nas lako dobiju zaposlenje, a nekim učenicima dajemo i stipendije. Terme Sveti Martin su atraktivno mjesto i motiv za mlade koji žele raditi kreativne i solidno plaćene poslove, naglasila je direktorica Berečić, te kao i ravnatelj Gregur, pozvala mlade da se upišu i školuju za zanimanja vezana uz ugostiteljstvo i turizam, naravno u Srednjoj školi Prelog.

Svoj doprinos ovom događaju dali su i Antonio Jepure i Filip Lesar, učenici Srednje škole Prelog, koja nudi i mnoge druge ugodnosti svojim učenicima, koji daljnjim školovanjem pronalaze zaposlenje u samoj školi, koja će vrlo skoro ponuditi nove sadržaje i Gradu Prelogu, čija je jedna od prepoznatljivosti. Kao što je LifeClass Terme Sveti Martin u Općini Sveti Martin na Muri, koja pak se njima ponosi i diči diljem svijeta, ali i puni svoj proračun.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije