OŠ PODTUREN Vrlo dobri rezultati iz matematike i robotike

>> Boje matematike i robotike u OŠ Podturen

Matematika u OŠ Podturen zauzima posebno mjesto te je i ove školske godine održano više raznovrsnih matematičkih aktivnosti i događanja. Uz Večer matematike, školsko i županijsko natjecanje te aktivnosti popločavanja ravnine i matematičkog lega u integriranom danu, bilo je sudjelovanja učenika i izvan škole, na natjecanjima i festivalima.

I ove godine su se uključili na međunarodno natjecanje iz matematike Klokan bez granica 23. ožujka na kojem je sudjelovalo 72 sudionika, učenika škole. Među 10% najbolje plasiranih u Hrvatskoj su Petar Furdi (2.r-PŠ Novakovec), Leo Dragović (2.r-PŠ Sivica), Vanesa Jalušić (4.r-PŠ Sivica), Lucija Hutinec (7.a), Ivor Trstenjak (5.b), Fabian Posedi (5.a) te Jana Furdi (5.a) s osvojenim izvrsnim 1. mjestom u Hrvatskoj. Mentorica Jani Furdi je učiteljica Milena Mikulčić.

Ove školske godine po prvi puta su se uključili u STEM ligu pod organizacijom Centra za razvoj obrazovanja Split. U STEM ligi u kategoriji Lastavice (5.-6.r), natjecanje u paru, sudjelovali su Hanna Lovrinović (5.b) i Dino Rozinkranc (5.b) pod mentorstvom učiteljice matematike Milene Mikulčić.

Sudjelovali su u 12 kola natjecanja, rješavali tri zadatka svaka dva tjedna te bili pohvaljeni i pozvani na završno natjecanje u Split predstavljanjem svoje Powerpoint prezentacije. Zbog uspješnog predstavljanja škole, učenici su nagrađeni izletom u Ogulin na Festival bajki Ivane Brlić Mažuranić.

Na Festivalu matematike – Mathema u Koprivnici 19.svibnja OŠ Podturen sudjelovala je s 5 ekipa (1. Fabian Posedi, Ema Šela, Jana Furdi; 2. Augustina Petrović, Lana Polanec, Lea Blažon; 3. Marta Mesarek, Lucija Hutinec, Mateja Novaković, 4. Paola Poljaković, Petra Nediljko, Nino Varga i 5. Toni Levačić, Mihaela Vrtarić, Paula Zorčec) uz pomoć učiteljica Svetlane Jezernik i Milene Mikulčić te osvojili rezultate u prvoj trećini na ljestvici.

U školi djeluje i grupa mladih robotičara koja je sudjelovala u svim kolima Croatian Makers lige što je ove školske godine izazvalo veliki interes u cijeloj Hrvatskoj, naime organizirana su 32 regionalna centra, odnosno oko 8.000 učenika iz 360 škola.

OŠ Podturen spada u regionalni centar Čakovec unutar kojeg su učenici mlađe dobne skupine ekipno osvojili odlično 2. mjesto, dok je najbolji pojedinačni rezultat ostvario Martin Strojko sa 7. mjestom. Mlađu dobnu skupinu čine Jana Furdi, Martin Strojko, Noa Levačić, Ivan Salaj, a stariju dobnu skupinu čine Slavko Jalšovec, Karlo Beličanec i Dino Mesarek. Učenici OŠ Podturen pokazali su izvrsno znanje u robotici, automatici i programiranju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije