PLESNA SKUPINA Atomi iz OŠ Goričan na DanceStar World natjecanju

>> Plesna skupina Atomi iz OŠ Goričan na DanceStar World natjecanju

Dana 5. ožujka 2017. plesna skupina Atomi iz OŠ Goričan pod vodstvom učiteljice Snježane Granatir i Zorane Makaj sudjelovala je na DanceStar World Tour Kvalifikacijskom natjecanju koje je održano u Hypo Centru u Zagrebu. Natjecanje je okupilo velik broj plesača (405 plesnih koreografija) iz mnogobrojnih plesnih škola iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Mađarske, BiH i drugih država iz Europe i svijeta. Natjecanje je svjetskog karaktera, podržano i nadzirano od strane ESDU – European Dance Union, priznate i vodeće međunarodne plesne organizacije koja jamči visoku tehničku i organizacijsku kvalitetu.

S plesnom koreografijom Fresh, koju je osmislio učenik 8. r. Patrik Arambašić, Atomi su se natjecali u kategoriji Quartet u disciplini Urban Dance Styles u dobnoj kategoriji juniora (12 – 15 godina). U izuzetno jakoj konkurenciji Atomi su ostvarili 4. mjesto i kvalificirali se u DanceStar B (Standard) Ligu čime su stekli pravo nastupa na DanceStar Finalu – World Dance Masters natjecanju koje će se održati u mjesecu svibnju u Poreču.

Uspjeh je time veći što je plesna skupina Atomi bila jedina plesna skupina koja je došla iz jedne osnovne škole. Svi ostali natjecatelji članovi su plesnih studija ili klubova i njih su pripremali profesionalni voditelji. Plesnu skupinu Atomi čine Patrik Arambašić, Petra Mesarić, Dominik Arambašić, Jakob Jakšić i Fran Jakšić. Fran, nažalost, nije mogao nastupiti zbog ozljede, ali je iz publike bodrio svoje prijatelje na pozornici.

Plesna skupina Atomi od srca se zahvaljuje svim svojim dobrotvorima – donatorima koji su im omogućili nastup na ovom plesnom natjecanju: gospodinu Đuri Horvatu i tvrtki Tehnix iz Donjeg Kraljevca kao i tvrtkama iz Goričana: Euroklima, Mikec sistemi i KIM j.d.o.o.

Atomi se zahvaljuju i Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Goričan koje je osiguralo prijevoz za natjecatelje, obitelji Arambašić, gospođi Jasminki Hranjec, studiju Vipro iz Preloga, ravnatelju Zlatku Varošancu, učiteljicama Snježani Granatir, Zorani Makaj i svim učiteljima i djelatnicima škole koji su vjerovali u njih, podržavali ih i ohrabrivali da nastupe na ovom plesnom natjecanju i tako ostvare svoj san. Članovi plesne skupine nadaju se da će uspjeti prikupiti potrebna sredstva i za finale koje će se održati u mjesecu svibnju u Poreču.

U prilogu možete vidjeti snimku njihova nastupa na DanceStar pozornici u Zagrebu kao i njihovu plesnu točku s božićne priredbe OŠ Goričan. Na ovoj poveznici nalaze se slike s njihovih dosadašnjih nastupa na školskim priredbama i drugim kulturnim događanjima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije