Učenici SŠ Čakovec osvojili 1. mjesto iz pružanja prve pomoći u Sloveniji

Nakon što su na županijskom natjecanju iz prve pomoći u ožujku u Donjem Kraljevcu osvojili 2. mjesto, učenici 4.c razreda Srednje škole Čakovec (Sanela Šumečki, Tara Podgorelec, Karlo Mavrin, Lucija Pintarić, Valentina Novak, Leon Vlahek i Ema Nedeljko) sudjelovali su na natjecanju iz pružanja prve pomoći u susjednoj nam Sloveniji.

Učenici su za natjecanje marljivo vježbali pod mentorstvom nastavnica Dunje Gašparić i Maje Posedi, a rezultat njihovog napornog rada je osvojeno 1. mjesto. Učenici su na natjecanju savladavali razne prepreke na otvorenom prostoru. Pravilnim i brzim pristupom zbrinjavali su unesrećene u različitim situacijama.

Intervenirali su pri prometnoj nesreći, zbrinjavanju migranata, spasili su utopljenika, reanimirali odrasle i djecu te zbrinuli razne druge ozljede.

Vođa tima, Sanela Šumečki, svojim je sposobnostima uspješno vodila i usmjeravala tim te je time znatno pridonijela pobjedi svoje ekipe. Srednja škola Čakovec ponosna je na svoje učenike koji su ponovno vješto i spretno pokazali svoje sposobnosti u pružanju prve pomoći i postigli odlične rezultate i u međunarodnoj konkurenciji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije