Požar u kuhinji OŠ Draškovec

Osnovna škola Draškovec 5. svibnja 2016. provela je vježbu evakuacije i spašavanja. Prema planu evakuacije koji su izradile povjerenica zaštite na radu u školi učiteljica Željka Štampar Zamuda i ravnateljica Margit Mirić evakuirani su učenici i osoblje u najkraćem roku, a gašenje požara izvršila su dobrovoljna vatrogasna društva iz Draškovca, Oporovca i Čukovca.

U vježbi se dogodio požar u prostorijama kuhinje. Uslijed požara ozlijeđena je bila kuharica koju su vatrogasci na vrijeme evakuirali i pružili joj potrebnu pomoć. Pokaznom vježbom zapovijedao je Stjepan Matijačić.

U provođenju vježbe sudjelovali su učenici i djelatnici Osnovne škole Draškovec, DVD Draškovec, DVD Čukovec i DVD Oporovec. Vježbom se željelo poučiti učenike i djelatnike škole o ponašanju i postupcima u slučaju pojave iznenadnog događaja te provjerili spremnost učenika i djelatnika za ponašanje u kriznim situacijama, u ovom slučaju požara.

Nakon pokazne vježbe slijedila je edukacija, prezentacija i druženje s vatrogascima koji su spremno pokazali učenicima korištenja vatrogasne opreme i vozila. Svi učenici pozvani su da se priključe u rad dobrovoljnih vatrogasnih društava koji su sudjelovali u pokaznoj vježbi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije