Austrijska prijestolnica odredište izvanučioničke nastave TŠČ-ovaca

U subotu, 30. travnja šezdesetak učenika prvog i drugog razreda tehničke gimnazije (TG) te drugog razreda računalnih tehničara u strojarstvu (ST) Tehničke škole Čakovec krenuli su put Beča, u razgledavanje grada, dvorca Schönbrun i Tehničkog muzeja.

Dvorac Schönbrun barokna je palača pod zaštitom UNESCO-a i vjerojatno najpoznatija turistička atrakcija Beča. Oduševilo nas je zdanje s oko 1.400 prostorija, a ne manje oduševljeni bili smo i veličanstvenim vrtovima i pogledom na Glorijet iznad parka.

Najviše nas se dojmio Tehnički muzej (Technisches Museum) koji obiluje zanimljivim i poučnim stvarima, a kako je Muzej dijelom interaktivan, dio izložaka mogli smo isprobati i vidjeti kako se koriste. Zanimljivo je da je za mlade ulaz u većinu bečkih muzeja besplatan.

Kamen-temeljac za Tehnički muzej davne 1908. godine položio je car Franjo Josip. Muzej je dom svih značajnih kolekcija tehnoloških inovacija – prikazuje razvoj tehnologije, trgovine i industrije.

Na četiri razine mogu se razgledati odjeli svakodnevnog života i okoliša, teške i elektroindustrije, energije i rudarstva, prometa i transporta te medija, odjel informacija i komunikacija, odjel proizvodne tehnologije, prirodnih znanosti, medicine, fizike i geodezije, glazbenih instrumenata…

Razveselio nas je i tobogan koji mjeri brzinu kretanja po njemu. Većina nas se spustila njime, a neki su se opasno približili jurnjavi od gotovo 20km/h.

Zanimljiv i vrlo pučan izlet u Beč završili smo panoramskim razgledavanjem grada iz autobusa. (Andrej Bobičanec, 2. ST)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije