KOD PREDSJEDNICE Posjet OŠ Draškovec koji se ne zaboravlja

‘Poštovana predsjednice Republike Hrvatske! Velika nam je čast što se kao mala škola sa stotinjak učenika možemo ukratko predstaviti. Dolazimo iz Međimurske županije, naselja Draškovec u sastavu grada Preloga, koji ste posjetili u prosincu 2016. godine.

Želimo vam reći nešto o našem školskom listu Draško, koji je pet godina zaredom bio pozvan na državnu smotru Lidrano, na koju se svake godine plasira 15 najboljih listova u Hrvatskoj. Ponosni smo što smo u društvu mnogo većih škola iz Zagreba, Osijeka, Zadra…

Prošle godine osvojili smo i treću nagradu za najbolji školski list po izboru Jutarnjeg lista. Ovo je osmi broj našeg Draška, lista koji zapravo predstavlja pregled svih naših aktivnosti u školi i izvan škole. Glavna tema nam je bila ‘Rastimo s osmijehom’ jer smatramo da nam treba što više pozitive. U školskom je listu opisana i bogata suradnja s mađarskim osnovnim školama, čiji su predstavnici i danas ovdje uz nas. Hvala vam na pažnji i na ovoj svečanosti koja nam puno znači’.

Tekst je pozdravnog govora koji je prije nekog vremena pročitala učenica OŠ Draškovec Barbara Hegol kada je školsko izaslanstvo zajedno s prijateljima iz mađarskog Pomurja bilo u posjeti Pantovčaku, odnosno predsjednici RH Kolindi Grabar Kitarović.

Tom prigodom još su joj predali najnoviji broj školskog lista ‘Draško’. Bio je u platnenoj vrećici na kojoj je glagoljicom bio našiven naziv OŠ Draškovec, a predali su joj i sliku školske zgrade. Cvijeće joj je predao šarmantni učenik Fran Marđetko.

– Taj susret mi je bio obećan prošle godine kada sam bila na večeri kod predsjednice, a kada je u Hrvatskoj boravio Ader Janos, predsjednik Republike Mađarske – kaže ravnateljica OŠ Draškovec Margit Mirić i dodaje:

– Taj dan će nam dugo ostati u sjećanju, prekrasan dan kada je obilježavan Dana zdravlja. Učenici su zaigrali odbojku i badminton na travnjaku ispred Pantovčaka. Imali su priliku isprobati oživljavanje… Nakon programa ispred zgrade, čekali smo ulazak u njezin Ured. Na ulazu se pozdravila, rukovala, sa svima, predstavljali smo školu, fotografirali, a mogli smo razgledati njezin Ured, sjesti za njezin stol… Mislim da taj dan nitko neće zaboraviti! – završila je oduševljeno ravnateljica.

Popodne su svi zajedno otišli do Katedrale, a nakon još u razgledavanje Zagreba.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije