Poticaji do 20 tisuća kuna za uređenje starih kuća i novogradnju

Općinsko vijeće Općine Donja Dubrava je na svojoj posljednjoj ovogodišnjoj sjednici jednoglasno donijelo hvalevrijednu odluku o poticanju uređenja nekretnina na području općine, kojom se želi stimularati mještane da kupe i revitaliziraju stare kuće,a sve s ciljem da mladi ostanu živjeti u mjestu.

Predlagatelj odluke je vijećnik iz redova Hrvatskih laburista Mario Mikulan. Na ovaj će način Općina Donja Dubrava vlasnicima nekretnine, koji su tijekom tekuće kalendarske godine kupili ili naslijedili nekretninu na području općine na kojoj je izgrađen stambeni objekt kojeg namjeravaju urediti za stanovanje ili se nalazi stambeni objekt u ruševnom stanju kojeg namjeravaju ukloniti i na istoj parceli izgraditi novi stambeni objekt, dodijeliti poticaj u iznosu od maksimalno 20 tisuća kuna.

Vijećnik Damir Vidović predložio se da se u odluku uvrsti i novogradnja što je od strane vijećnika i prihvaćeno. Pravo na ostvarivanje poticaja imaju vlasnici nekretnine uz uvjet da je vlasnik ili supružnikstalno zaposlena osoba neprekidno najmanje godinu dana od dana prijave na natječaj te da nema u vlasništvu stan, kuću, kuću za odmor ili sličan objekt za stanovanje.

Korisnik koji ostvari pravo poticaja imaobaveze da u roku 2 godine prijavi prebivalište na na toj adresi gdje mora živjeti neprekidno daljnjih desetak godina. Ukoliko se radi o novogradnji korisnik je dužan u roku dvije godine ishoditi građevinsku dozvolu i započeti građenje koje mora završiti najkasnije za 6 godina.

Natječaj raspisuje općinski načelnik u kojem će biti navedeni svi uvjeti po kojima se mogu ostvariti općinski poticaji. Mikulan je na kraju sjednice kazao kako će svoj mandat staviti u mirovanje, a njegov rad u Općinskom vijeću obilježila su tri zanimljiva prijedloga na kojima je ustrajao do kraja. To su povećanje naknada za rođenje djeteta, uvođenje etičkog kodeksa u rad Vijeća i poticaji za uređenje nekretnina.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije