Praporčan kliče ‘Abba Matija’

Međimurski župan Matija Posavec u petak je u svoj ured pozvao Ervina Vičevića načelnika Općine Selnica, kako bi saslušao potrebe općine i onda pomogao gdje je to najpotrebnije i najsvrsishodnije.

Posavec i Vičević zaključili su kako bi ovog trenutka dobro bilo podržati izgradnju Društvenog doma u Praporčanu.

U ime županije Posavec je za izgradnju Društvenog doma u Praporčanu dodijelio 70.000 kuna što će biti inicijalna sredstva za gradnju doma kojeg u Praporčanu ljudi žele i koji je nasušna potreba kako se zborovi mještana (na slici), sastanci VMO-a i drugi skupovi ne bi kao sada održavali u privatnim kućama. Proljetos je kupljeno zemljište za gradilište, Idejni projekt je izrađen i dostavljen županiji, a u tijeku je izrada Glavnog projekta.

Župan Posavec i načelnik Vičević razgovarali su i o drugim potrebama općine kao i mogućnostima Županije da pomogne u rješavanju aktualnih ali i dugoročnijih pitanja.

Vičević je vrlo zadovoljan što je župan Posavec još jednom pokazao kako nije zaboravio Selnicu, a cijeli Praporčan kliče ‘Abba Matija’, jer ovom ponekad zaboravljenom mjestu pruža pomoć u izgradnji doma kojeg će u najvećem dijelu sami podići. Isto tako žitelji Praporčana žele imati i vlastitu kapelicu gdje bi mogli Bogu se moliti i zahvaljivati za sva dobra, pa tako i ovo dobiveno od župana i županije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije