Općina Selnica ima čak 105 kilometara nerazvrstanih cesta

Općinsko vijeće Selnice na svojoj jučerašnjoj 16. sjednici izmijenilo je i dopunilo Proračun općine za 2015. godinu te donijelo Općinski proračun za 2016. godinu s projekcijama za 2017. i 2018. godinu.

Rebalansom je ovogodišnji proračun utvrđen na iznos od 4.772.000 kuna što je za 2.467.500 kuna manje od planiranog proračuna.

Proračun za 2016. godinu iznosi, odnosno planira se ostvariti u iznosu od 6.416.000 kuna, a prema riječima općinskog načelnika Ervina Vičevića, proračun je razvojan i ostvariv ako se poslože svi subjekti i zato što općina izlazi iz dugogodišnjih problema.

Vijeće je usvojilo Registar nerazvrstanih cesta na svojem području, a prema riječima načelnika Vičevića kod sastavljanja registra utvrđeno je kako na području općine ima čak 104,3 kilometra nerazvrstanih cesta, što pokazuje koliko će umijeća i novca trebati uložiti da se te ceste urede i održavaju.

Do sada se baratalo podatkom od oko 70-ak kilometara nerazvrstanih cesta. Političke stranke će za redovito godišnje financiranje dobiti 100 kuna za muškog i 110 kuna za ženskog vijećnika, što ukupno iznosi 1.320 kuna godišnje.

Na prijedlog predsjednika vijeća Radovana Zadravca, uskoro će se oformiti Odbor za turizam te Savjet mladih. Vijećnicima je predstavljena nova tabla-pano koja je nabavljena na prijedlog općinskog vijećnika Josipa Bogdana, što je njega učinilo zaista sretnim.

Kako je ovo bila posljednja sjednica vijeća u ovoj godini, vijećnici su se zadržali na kraćem domjenku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije