SDP: Milanović ne bi pogriješio da je na listu ubacio još nekog Međimurca

Predsjedništvo SDP-a Međimurske županije u ponedjeljak 19. listopada održalo je 26. sjednicu na kojoj su se dotakli i teme formiranja liste za Parlamentarne izbore 18. studenog. Naime, najveći povod priopćenja bilo je svrstavanje samo jedne osobe (Dragice Zgrebec) iz Međimurske županije od strane SDP-a na koalicijsku listu Hrvatska raste za III. izbornu jedinicu. Jedna osoba iz SDP-a je premalo za županiju koja je SDP-u utvrda već dugi niz godina.

Priopćenje prenosimo u nastavku:

U sklopu rasprave o nastavku predizbornih aktivnosti za predstojeće parlamentarne izbore, Predsjedništvo SDP-a Međimurske županije, na svojoj jučerašnjoj sjednici, upoznato je s odlukom Glavnog odbora stranke o broju i rasporedu kandidata na koalicijskoj listi za Hrvatski sabor. Iako se ta odluka bitno razlikuje od dogovora postignutih na razini Treće izborne jedinice, Predsjedništvo međimurskog SDP-a poštuje statutarnu nadležnost glavnog stranačkog tijela pri donošenju odluke i kreiranju liste koja će postići najbolji
rezultat na izborima.

Sukladno Statutu, međimurska organizacija provela je redovni postupak u kojem je kandidaturu istaklo 12 članova. Prezentirali smo njihove biografije, dosadašnje rezultate, kao i potporu koju su dobili kroz kandidature općinskih i gradskih organizacija. Smatramo da je svaki od njih svojim radom opravdao kandidaturu.

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović je, u skladu sa svojim statutarnim ovlastima, utvrdio konačnu listu. Smatramo da predsjednik stranke ne bi pogriješio da je na koalicijsku listu uvrstio još nekog od kandidata iz Međimurske županije. Vjerujemo da zbog naših rezultata, koji su utemeljeni na povjerenju građana, to i zaslužujemo.

Potvrđuju to i ankete koje su, uoči definiranja liste, SDP-ovoj koaliciji u Međimurskoj županiji predviđale 48,5% glasova, daleko najviše u Trećoj izbornoj jedinici. S takvim rezultatima u cijeloj izbornoj jedinici osvojili bismo minimalno devet mandata. Uzevši sve to u obzir i poštujući odluku Glavnog odbora, očekujemo da izabrana kandidatkinja opravda odgovornost koja joj je povjerena i svojim maksimalnim doprinosom povede SDP i partnere do pobjede na izborima.

SDP Međimurske županije će nastaviti davati puni doprinos u predizbornim aktivnostima, koje su dosad doprinijele da u našem kraju postignemo najbolji rezultat u Hrvatskoj. Uvjereni smo da je predsjednik stranke pri donošenju odluke o listama, s punom odgovornošću primjenio kriterije zbog kojih će taj rezultat biti još bolji.

Za Predsjedništvo ŽO SDP-a MŽ:
Mladen Novak

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije