D. Vidovec: Kreće uređenje prostora za stomatološku ambulantu

Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Općine Donji Vidovec načelnik Josip Grivec u opširnom izvješću informirao je vijećnike o svojim i općinskim aktualnostima.

Izdvojio je intenzivne aktivnosti projektnog tima kojeg je i on član vezano uz izgradnju kanalizacije ovog dijela Međimurja. Sljedeće godine nakon procesa javne nabave, istovremeno će započeti izgradnja glavnih vodova od Cirkovljana do uređaja za pročišćavanje, ulične mreže i samog uređaja za pročišćavanje na koji će biti priključeni: Cirkovljan, Draškovec, Hemuševec, Čukovec, Donji Mihaljevec, Sveta Marija, Donji Vidovec, Donja Dubrava i Kotoriba.

U tijeku je uređenje potkrovlja Doma kulture te će ovih dana započeti uređenje prostora za već dugo planiranu i željenu stomatološku ordinaciju. Kandidirana su dva projekta prema Ministarstvu kulture (uređenje fasade sjevernog dijela zgrade Doma kulture i projekt Ruža međimurska-poticanje kajkavskog likovnog i literalnog stvaralaštva učenika osnovnih škola), a prema Ministarstvu gospodarstva je kandidiran projekt izgradnje trafostanice u Poduzetničkoj zoni.

– Približavaju se parlamentarni izbori no mi ćemo i nadalje djelovati zajedno i na toj svečanosti demokracije dostojno i bez prozivanja neistomišljenika voditi kampanju ukoliko smo u nju uključeni. Koristim priliku i pozivam sve koji mogu na bilo koji način utjecati na formiranje izbornih povjerenstava i biračkih odbora da u njih uključuju mlade, tj. učenike i studente te nezaposlene – kazao je Grivec. Izvješće je jednoglasno prihvaćeno, kao i sve odluke i zaključci koji su doneseni.

Tako je donesena odluka o kupnji zemljišta za potrebe poduzetništva te proširenje Poduzetničke zone, prihvaćen je Memorandum o zajedničkom kandidiranju projekata vezano uz obnovljive izvore energije, a prihvaćen je i polugodišnji izvještaj o izvršenju Proračuna. Doneseni su zaključci da se priđe izmjenama i dopunama komunalnog reda te etapnom uređenju igrališta za djecu u sportskom parku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije