Vladimira Palfi iz Belice i Ivan Vilibor Sinčić uhićeni prilikom deložacije

Aktivisti Živog zida danas su branili jedini dom bivše olimpijske i svjetske pobjednice, rukometašice Jadranke Jež, radi nemogućnosti otplate kredita. Deložacija je izvršena po nalogu Kreditne banke.

– Usprkos velikom otporu živozidaša Jadranka Jež je iseljena pomoću interventne policije. Tom prilikom uhićena je i supredsjednica Živoga zida Vladimira Palfi iz Belice, djevojka Ivana Vilibora Sinčića, koji je kasnije također završio u marici. Iseljenje je bilo dramatično, a bilo je aktivista Živoga zida koji su završili i na hitnoj pomoći.

Važno je istaknuti da je Jadranka Jež bila tek jamac u kreditu i to treći u redu, ali Kreditna banka nije pokazala razumijevanje. To bjelodano pokazuje da je predizborna retorika parlamentarnih stranaka o “borbi protiv banaka” neiskrena, i sami branitelji doma su u više navrata tražili da se ministar Lalovac očituje o sramotnoj deložaciji.

Živi zid upozorava sve građane da su banke i tajkuni pravi gospodari Hrvatske i da već iza Nove godine slijedi deložacija još najmanje 30 tisuća obitelji iz njihovoga doma. Činimo što možemo da ukažemo na ovaj problem, a ako građani to ne shvate, barem ćemo imati mirnu savjest, jer smo govorili kad je trebalo, poručuju iz Živoga zida.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije